Nu säljs Ambiance à Vindåkra. Krögaren Karim Khouani tog för en tid sedan över den klassiska restaurangen Sture på Adelgatan i centrala Malmö.Arkivbild

Anrik Michelinrestaurang till salu

MALMÖ Ambiance à Vindåkra är till salu. Och priset för Michelinrestaurangen är 1,9 miljoner kronor.
I annonsen på Blocket konstateras att det är dags för nuvarande ägare att gå vidare till andra projekt.

Det var i februari 2015 som Ambiance à Vindåkra fick en Michelinstjärna. Och i våras blev det sedan klart att krögaren Karim Khouani tagit över den klassiska restaurangen Sture på Adelgatan i centrala Malmö.
Allt med målet att kunna öppna i september. Namnet på den nya franska krogen blir Ambiance at Sture. Och samtidigt lades planerna ner på att öppna en vinbar vid Davidshall.

Ambiance à Vindåkra var en av de tre första restaurangerna i Malmö som fick en Michelinstjärna förra året.
För snart ett år sedan fyllde Sturehof 100 år som restauranglokal. Krögaren Anders Vendel hade länge haft restaurangen ute till försäljning när det blev klart att Karim Khouani tänkte satsa på den anrika krogen.

Restaurang Sture finns också med i Michelinguiden. Men det handlar om en så kallad Bib Gourmand, som är under nivån för Michelinstjärna och en utmärkelse som indikerar ”vällagad mat till ett rimligt pris”.
Karim Khouanis planer har varit att göra Ambiance at Sture ännu bättre än Vindåkra.
I annonsen på Blocket beskrivs att en av ”Skånes mest utmärkta restauranger är till salu” cirka 15 minuter från Malmö centrum.
– Ägarna har drivit verksamheten sedan 2010 och successivt höjt kvalitetsnivån till hög internationell nivå. Detta har resulterat i att gästerna kommer långväga ifrån samtidigt som de lokala gästerna fortsätter med sina besök.

Nu söks någon eller några som ”har de kvaliteter som krävs för att ta över och driva verksamheten och namnet vidare.” Men som även kan utveckla ett eget koncept. Krogen har en yta på 250 kvadratmeter. Och det finns 70 sittplatser inomhus och 40 ute.
Krögaren har inte gått att nå för en kommentar. Företagsmäklaren Bosse Stibeck har nu lagt ut annonsen på Blocket, men vill inte kommentera försäljningen i övrigt.

Dagens fråga

Har du drabbats av inbrott eller stöld?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev