Inbrott försvårar nördfirande på Malmö Pride

Malmö Under Malmö Pride har utrustning för över 100 000 kronor stulits från Sverok Skånes satsning Nörd på Pride.

På grund av det fick verksamheten hålla stängt under söndagen och en stor del av den kommande veckans Prideprogram kommer att påverkas och i vissa fall helt ställas in.

Natten mellan den 6:e och 7:e augusti tog sig någon in på dansbanan Brändan och stal datorer, spelkonsoler och annan utrustning för över 100 000 kronor. Det är tredje året som Sverok Skåne storsatsar på Pridefirandet i Malmö under parollen Nörd på Pride. På programmet står bland annat föreläsningar och e-sport.

Till årets Pride har Sverok Skåne och Malmö Pride samarbetat för att Nörd på Pride ska vara en tydligare del av Pride än tidigare år. Det har inneburit att utrustning har flyttats från spelens hus till folkets park under helgen.

–  Största delen av vår utrustning försvann under natten till söndag, och vi vet inte om vi kommer kunna ersätta den. Men trots det här bakslaget kommer vi fortsätta jobba för att queera nördar ska känna att de är välkomna i spelhobbyn. Vi kommer tillsammans med Malmö Pride fortsätta göra allt vi kan för att skapa en trygg och välkomnande plats för nördiga Pridedeltagare, säger Chris Jonasson från Malmö e-sportcenter och en del av Nörd på Pride-gruppen i Malmö i ett pressmeddelande.

Dagens fråga

Brukar du lyssna på Melodikrysset?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev