Bland annat tre tavlor auktionerades ut till högstbjudande.
Ingmar Larsson budade på flera tavlor.
Stora summor samlades in genom auktionerna.
Olivia Isaksson, 22 år från Eslöv, hade genom jobbet skänkt whiskyglas som auktionerades ut för 1 000 kronor.
Linda och Stefan Bergstrand är släkt med Mats Öberg.
Kjell Olsson tyckte det var fantastiskt att så många människor kom.
Rasmus Isaksson är ordförande i DHR och får ofta reseförsäkringsfrågor, men vill understryka att han är på galan som privatperson och inte som ordförande i DHR.
Eslövsbornas givmildhet har hittills resulterat i att familjen kunnat betala en sjukhusräkning på 540 000 kronor. En del av pengarna skänktes vid söndagens arrangemang i Blomsterbergshallen.Arkivbildi

Eslövsbor samlades för att stötta Mats

Eslöv Runt 300 personer kom under söndagen till Blomsterbergshallen för att visa stöd för Eslövsbon Mats Öberg som ligger nedsövd i respirator i Bangkok.
Över 50 000 kronor samlades in.

Parkeringen var full och på gatan stod bilarna i en lång rad. I Blomsterbergshallen arrangerades under söndagen en gala, dit det var många som kom för att visa sitt stöd för Eslövsbon Mats Öberg. Han har i över två veckor legat nedsövd i respirator i Thailand, efter att ha kollapsat på flygplatsen i Bangkok.
Mats Öberg hade innan han åkt fått antibiotika utskrivet för en lindrig lunginflammation, varför försäkringsbolaget Trygg-Hansa, som Mats länge varit kund hos, vägrar att hjälpa till. Anhöriga gör nu allt för att få hem den sjuke Eslövsbon. För en vecka sedan startades en insamling till hemrese- och sjukvårdskostnader. Det var för att stötta denna som söndagens gala anordnades.

Genom inträde, auktioner och matförsäljning – pengar samlades in och allt gick oavkortat till familjen Öberg i Thailand. På en stor skärm spelades en videohälsning från Mats tre barn upp och Lars Linder både talade och sjöng för de runt 300 personer som samlats i lokalen.
Mats Öberg har länge varit aktiv inom Eslövs AI Bordtennisklubb och det var vännerna därifrån som nu gjorde sitt för att få hem klubbkamraten.

– Det är helt odrägligt. Det finns ingen uppsida – allt är bara odrägligt, säger Lars Linder om Mats Öbergs situation.
Han är medlem i EAI och en av dem som varit drivande bakom söndagens gala.
– Det är fantastiskt. Alla i den här klubben lever för varann, säger han och tittar ut över dem som samlats i Blomsterbergshallen.
– Det är fantastiskt hur många som kommit. Och det är inte bara Eslövsbor, utan folk från hela landet, som skickar pengar, fortsätter han och berättar att insamlingen häromdagen passerade en halv miljon kronor.
På scenen bakom honom står tavlor som snart ska auktioneras ut och i ställ står exemplar av hans bok ”Lagets magi”.
– Hela den här klubben har lagets magi, säger han.

Rasmus Isaksson bor numera i Nynäshamn men ville under sitt besök i hemstaden visa sitt stöd för Mats Öberg. Han är själv rullstolsburen och har bland annat under en resa i Nya Zeeland råkat ut för problem kring försäkringar. Han är dessutom ordförande i DHR – förbundet för ett samhälle utan rörelsehinder – och får ofta frågor som rör reseförsäkringar och vilka regler det är som gäller.
– Jag känner till problematiken – försäkringsbolagen är rädda. Jag kan relatera även fast jag inte känner honom personligen. Och Eslöv är en liten stad, så jag kanske träffat honom flera gånger – jag vet inte, säger Isaksson.

Över 50 000 kronor kom under galan in till in­samlingen för Mats Öbergs sjukvård och hemresa.
För den som vill skänka pengar finns två alternativ:
Numret till Swish­-kontot är 0734441665.
Dessutom har kusinbarnet Lars Öberg öppnat ett bankkonto i Swedbank: 8313-9, 524232716-0.

Dagens fråga

Klarar Malmö FF att slå Wolfsburg på hemmaplan?

Loading ... Loading ...