Hemma i mammans villa i Hörby kan hon pusta ut från det jäktiga storstadslivet. Louise Ohlsson lämnade Hörby direkt efter gymnasiet för att satsa på ett liv i Los Angeles. Där kom hon snabbt in i kändiselitens innersta kretsar. FOTO:CLAES HALL
– Jag har alltid varit väldigt målmedveten, säger Louise Ohlsson, som i höst syns i Svenska Hollywoodfruar på TV3.
Louise Ohlsson har en varm och kärleksfull relation med sin mamma Marita Ohlsson, som driver butiken Modepunkten iHörby. När mamman hälsar på i Los Angeles fyller de dagarna med shopping, strandliv och klubbesök som slutar klockan fyra på morgonen.foto: Claes Hall
Under många år rapporterade hon från insidan av Hollywoods kändisliv till svenska tidskrifter.
Tillbaka där allt började. Som liten lärde hon sig att spela klassiska stycken på familjens flygel i barndomsvillan. Nu satsar Louise Ohlsson på en karriär som musikartist.

Bytte Hörby mot ett liv i Hollywood

HÖRBY Direkt efter gymnasiet tog hon första bästa plan mot Hollywood för att förverkliga drömmen om ett liv i stjärnornas Los Angeles. Hon ramlade snabbt in i kändisarnas innersta cirkel och har rapporterat till Sverige om livet på insidan av glamouren.
Nu satsar Louise Ohlsson allt på att lyckas med en musikkarriär och i höst syns hon i tv-serien Svenska Hollywoodfruar.

Hon tar en snabb titt i mobilen. Nu har hon fått klartecken – hon får berätta.
Det är mycket hysch-hysch inför att höstens nya säsong av realityserien Svenska Hollywoodfruar rullar igång på TV3.

– Jag får berätta att jag kommer att synas i höstens säsong, men inte i vilket sammanhang, upplyser Louise Ohlsson som är på tillfälligt besök i Hörby och har slagit sig ned utanför mammans pampiga villa.
Tv-serien Svenska Hollywoodfruar har gjort några av de medverkande kvinnorna till riktiga kändisar i sitt gamla hemland Sverige. Men Louise Ohlsson hetsar inte upp sig.
Kändisvärlden, och då pratar vi megastora världskändisar, har varit en del av hennes vardag nästan sedan dag ett sedan flytten till Los Angeles i början av 2000-talet.
– Efter gymnasiet tog jag första bästa plan till Hollywood. Min glöd gjorde att jag inte riktigt passade in här i Hörby. Jag hade lite större drömmar än att bara bo i en liten by.

Kärleken till USA började efter att hon läste engelska där några sommarlovsveckor efter nionde klass.
– Amerikaner har en så härlig energi och alla är så trevliga.
Direkt efter att ha klarat av gymnasiet återvände hon och tog sikte på Los Angeles. Första tiden pluggade hon musik och modedesign
Mottagandet blev precis som hon hoppats.
– Svenskar har väldigt bra rykte. Som svensk blondin sticker du ut lite och väcker uppmärksamhet, även om det finns många söta Carliforniagirls.
Pojkvännen som hon dejtade på den tiden tillhörde en känd modefamilj. Vid middagsbjudningarna hos hans föräldrar var det inga konstigheter att man delade bord med kändisar som Brad Pitt och Angelina Jolie.
När förhållandet tog slut fortsatte hon att mingla på uteställen där hon fick kontakt med många andra stjärnor.

– Jag var väl runt 21 år då, men jag har alltid varit väldigt målmedveten.
Den här tiden började hon spendera mer och mer tid tillsammans med hip hop-gruppen Black Eyed Pease, som snabbt växte till att bli världsberömda.
Hon hängde med när gruppen spelade in i studion och ibland hände det att hon fick agera bakgrundssångerska. I korridorerna i inspelningsstudion småsnackade hon med andra stjärnor, som Justin Timberlake och Snoop Dogg.

– Jag har aldrig varit en sådan som blir imponerad av kändisskap. De är bara vanliga människor de också.
Vid ett tillfälle hade hon fått besök av sin svenske vän, herrtidningsfotografen Bingo Rimér.
Han blev lite paff när han insåg vilket liv hon levde i Los Angeles, när de till exempel blev bjudna på en hemmafest hos Paris Hilton.
– Du måste börja skriva om det här livet, tyckte han.
Det blev startskottet till att hon under många år skrev för olika svenska tidskrifter om kändisvärlden och kändisfesterna i Hollywood.

Den mest kända och lästa spalten var ”Hollywoodspionen”, som fram tills för ett par år sedan var en återkommande inslag i Veckorevyn. Samma namn har även hennes ­nuvarande blogg.
– Jag var den första svensken som rapporterade från Hollywood på det här sättet.
Många av kändisarna lärde hon känna genom sitt arbete i modebutiken Kitson, där stjärnor som sångerskan Rihanna handlade.
Efterhand växte uppdraget i butiken och hon blev mer och mer något av en stylist. Hon har bland annat klätt killarna som medverkar i tv-serien ­Entourage.
Ofta åkte hon hem till kändisarna med kassar av kläder så att de kunde prova allt i lugn och ro i hemmiljö.

– Jag har nog klätt alla kändisar som finns i stan.
Känslan för kläder och mode har hon fått genom sin mamma, Marita Ohlsson, som driver butiken Modepunkten i Hörby.
– Mamma har lärt mig allt jag kan.
Under en period dejtade Louise Ohlsson modellen och skådespelaren Brody Jenner, som är styvbror i familjen Kardashian.
Men förhållandet skar sig när hans kändisskap växte. Brody Jenners pr-trupp försökte istället para ihop honom med tjejer som kunde matcha hans kändisskap.
– För dem vara jag bara en vanlig tjej som jobbade i en klädbutik.
Erfarenheten gav henne en insyn i baksidan av kändisskapet och det glamourösa Hollywoodlivet.

– Det kan vara tufft och är inte alltid en dans på rosor. Du får armbåga dig fram. Alla som är där kämpar för sig själva och för att deras dröm ska bli verklighet.
Men hon lyfter genast fram det som gör att allt är ändå värt motgångarna, det hårda tempot och att det är så otroligt dyrt att leva sitt liv i Los Angeles:
– Det är fruktansvärt kul. Du har solen, stranden, festerna och alla vackra människor. Man blir peppad av att vara där och får energi varje dag av att leva där.
Enda gångerna hon längtat hem är de få gånger det regnar i Hollywood, skojar hon.

Att åka hem och hälsa på familjen i Hörby ger henne ett lugn och en möjlighet att andas ut.
– Det är så lugnt och skönt här. Här är det inga sirener som hörs var tionde sekund.
Frågorna om vilka kändisar hon dejtat är hon van vid. En annan som Ohlsson dejtade en period var skådespelaren Wilmer Valderama, som bland annat medverkat i komediserien That ’70s Show.
Efter det romantiska äventyret tar hon det lite lugnt med att dejta fler kändisar. Nu satsar hon nämligen själv på att slå igenom.

– Jag vill satsa fullt ut på min musikkarriär. Att hitta någon att gifta mig med på studs är inte det viktigaste för mig. Nu säger jag istället ”vi ses på andra sidan när det är jag som står på röda mattan”.
Under artistnamnet LouLou Malibu skapar hon sin egen musik, som är en slags house med av pop- och jazzinfluenser. Hon är inställd på att vägen fram til berömmelse kan bli tuff.
– Man brukar säga att det tar mellan sju och tio år att slå igenom i den här branschen.

Samtidigt väntar fler satsningar. Tillsammans med företaget som håller i hennes blogg funderar hon även på att ge ut en bok om sitt liv. Inspirationen kommer från tv-serien Sex and the City och rollfiguren Carry Bradshaw, som också har en egen spalt i en tidning.
– Jag vill släppa en bok med en ”happy ending”. Jag tänkte att min bok ska heta ”Från Hörby till Hollywood”.

Dagens fråga

Ska du kolla på herrfotbollslandslaget kommande EM-kvalmatcher?

  • Nej (58%, 343 Röster)
  • Ja (29%, 169 Röster)
  • Vet inte (13%, 76 Röster)

Antal röster: 588

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev