Insamlingen uppe i 375 000 kr

ESLÖV Insamlingen till Eslövsbon Mats Öberg, som ligger nedsövd i en respirator i Bangkok efter att ha blivit sjuk under flygresan till Thailand, var på torsdagsförmiddagen uppe i ett belopp om 325 000 kronor.

Mats Öbergs hälsoläge är nu sådant att det krävs ambulansflyg till en kostnad av 2-2,5 miljoner kronor om hans familj ska få hem honom som de vill.
Sjukhuskostnaderna tickar också snabbt iväg.
På torsdagen fanns 325 000 kronor på sonen Rasmus Öbergs Swish-konto, och cirka 50 000 kronor på kusinbarnet Lars Swedbankkonto som öppnats för ändamålet.

– Det tickar på hela tiden. Folk är helt fantastiska. Vi får så mycket hjälp från Eslövsfolk – men det kommer även pengar från hela landet, säger Mats Öbergs exfru Birgitta Öberg.
Familjen gläds också åt galan som nöjesprofilen Lars Linder och EAI Bordtennis arrangerar på söndag.
– De säljer också armband har vi sett på Facebook, pengar som ska gå till Mats.

Svenska kyrkan i Eslöv känner för familjen. Kyrkoherde Cerny Ericson tog under torsdagen kontakt med Birgitta Öberg som gärna ville få stöd.
Svenska kyrkan har ett världsvitt kontaktnät som kan besöka sjukhus, bistå ekonomiskt och har en upparbetad rutin kring krishantering.
– Jag håller på nu och hittar en lösning för hur vi kan gå vidare. Kyrkoherden där har semester och befinner sig i Sverige men håller på och hittar kontakter. Sen har vi också norska kyrkan därnere, berättar Cerny Ericson.
Svenska kyrkan i Eslöv har också beslutat att sätta in 10 000 kronor på Mats Öbergs konto.

Dagens fråga

Känner du dig otrygg i Malmö efter den senaste tidens våldsdåd?

Loading ... Loading ...