Tystnad och koncentration råder på fältet mittemot Potatisåkern vid Ribban. Drygt 1 700 personer har kommit till Malmö för att delta i SM i boule som pågår till och med 23 juli. Foto: Nina Eggerth
Koordinator Kerstin Andersson påbörjade arbetet inför SM 2016 för 1,5 år sedan.
Jimmy Löf spelar på elitnivå och känner sig nöjd med dagens insats.

Boule-SM igång

Malmö Lugnt och koncentrerat kastas klot efter klot. Allvarliga ansikten följer minsta rörelse och resultat noteras. Det är SM i boule vid Ribban och drygt 1 700 personer har kommit till Malmö för att tävla.

Mängder av människor fyller de båda fälten vid Ribersborg mittemot Potatisåkern. Kloten skickas iväg i gruset under tystnad. Deltagarna är både långväga ifrån, bland annat från Luleå och Boden, och mer lokala. En nöjd lokal spelare på elitnivå är infyttade skåningen Jimmy Löf. Han sitter och äter köttbullslunch.
– Jag har vunnit två matcher och är klar för slutspel. Det känns jättebra att vara här. Jag började med boule 1987 när jag bodde i Gränna, säger han.
Att Malmö har fått Boule-SM 2016 är bra för intäkterna tror Jimmy Löf.
– Det är ett av Sveriges största arrangemang, som drar hit människor som behöver bo och äta. Nästa år ska SM hållas i Vetlanda.

Jimmy Löf kommer att besöka Boule-SM i Malmö varje dag fram till och med lördag 23 juli, som är sista dagen.
– Jag kan rekommendera folk att komma och titta på finalerna under kvällstid, säger Jimmy Löf.
En bit ifrån spelplanen står koordinator Kerstin Andersson står och tittar. Hon är själv en inbiten boulespelare, men nu har hon framförallt en annan uppgift.

Hennes arbete med att sy ihop årets SM började för 1,5 år sedan. Under tävlingsdagarna kommer funktionärer och tävlande till hennen med alla möjliga frågor.
– Jag började med boule 1987 och har spelat runt 25 SM. Jag är alltså mest koordinator här, men i morgon ska jag faktiskt spela en disciplin, säger Kerstin Andersson.
Fredrik Dahlén är tävlingsledare och håller i många trådar. Han sköter bland annat lottningen för alla tävlingsklasser och bantilldelning.
– Jag sitter och följer tävlingen, hur pooler blir klara och ser om någon släpar. Jag försöker håller koll på att tävlingen flyter, att folk spelar det de ska och alla tekniska system kring Boule-SM fungerar.

Svenska Bouleförbundet startade 1977 och SM började man med 1978. Sporten har vuxit starkt. Första tävlingen, som hölls i Bara, hade 150 deltagare. Sedan ökade intresset starkt för att sedan gå ner lite.
– Åren 2002-2005 i Göteborg var det som bäst med runt 2 500 deltagare i SM, säger Fredrik Dahlén.

Dagens fråga

Odlar du grönsaker eller örter hemma?

  • Nej (51%, 253 Röster)
  • Ja (49%, 245 Röster)

Antal röster: 498

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev