Lotta Schelin och hennes lagkompisar i FC Rosengård får möta isländska Breidablik i Champions League.
Djurgården gjorde det svårt för Marta. Foto: Björn Lindgren/TT
Schelin togs hårt av bortaförsvaret. Foto: Björn Lindgren/TT

Schelins sena mål räddade Rosengård

fotboll Efter att Natasa Andonova tvingades utgå i den 22:a minuten fick Lotta Schelin debutera tidigare än väntat.
FC Rosengård stod för en svag insats men Schelin räddade laget med sin kvittering till 2–2 i den 90:e minuten.

– Det var skönt att kunna vara på rätt plats och sätta dit bollen men det hade varit kul med tre poäng, sa Lotta Schelin efter matchen.
Tanken från hemmalagets håll var så klart inte att Lotta Schelin skulle hoppa in efter 22 minuter men då Natasa Andonova fick problem med yrsel blev inhoppet tidigarelagt.
– Klart att det blev lite hastigt och lustigt sådär. Det blev lite snabbt på, men det var jättekul. Synd bara att de hann ta ledningen innan vi fick in vår elfte spelare.

Djurgården tog nämligen ledningen strax före att Schelin hade hunnit in på plan och efter det hade FC Rosengård stora problem med att skapa målchanser mot ett kompakt bortalag.
– Deras ledningsmål satte sig nog mentalt på våra spelare för vi reste oss aldrig riktigt efter deras mål, analyserade FC Rosengårds tränare Jack Majgaard Jensen.

Ella Masar kvitterade i den 63:e minuten men kallduschen kom endast fyra minuter senare då bortalagets lagkapten Emilia Appelqvist satte 1–2.
På slutet satsade FC Rosengård allt framåt och efter ett inlägg från Marta nådde bollen till slut Schelin som enkelt placerade in 2–2. Matchklockan stod då på minut 90.
– Det kändes jättekul att få spela så klart. För min del var det jättestort eftersom det var så mycket folk på plats. Det känns skithäftigt att få starta den här resan, sa Schelin.
Tränare Jensen var nöjd med sin nya stjärna men menade att laget kan bättre.
– Det är lätt att spela i medgång. I motgång får vi se vad vi har för spelare och tränare, sa dansken.