Arly och Patrik Jensen har byggt den originella ”räddningsbilen” tillsammans.
En av bilinspektörerna kontrollerar den nya Porschen som Cyndie Allemann från den tyska tidningen körde.
Florian Marcos är i full gång som discjockey.
Roger Schultz med sin röda Volkwagen.
Ola Ericsson Katamso hade byggt en rosa bil för att samla in pengar till Cancerfonden.
En Sheriff-bil väckte uppmärksamhet bland besökarna.

Bilfantaster träffades på Malmö Raceway

MALMÖ För femte året i rad ordnade bilfantasterna i Re-Loaded Skåne i bilträff vid Malmö Raceway i oljehamnen på lördagskvällen. 4 000 besökare kom, vilket är publikrekord för banan.

400 bilar ställde ut från amerikanare av äldre årgång via ombyggda bilar av alla märken till det modernaste modeller, som hade fixats till och putsats.
– Det är kul att så många har velat komma hit och visa upp sina personliga åk och träffa andra bilfantaster. Det är första gången vi håller ett event i Malmö, berättar Patrik Jensen, som sitter i styrelsen för klubben Re-loaded Skåne.

Han har själv haft en stort bilintresse i alla år och har tillsammans med sin pappa Arly Jensen byggt om en Chevrolet Camaro SS till en färgglad där det står Rescue Car på bilens sida.
– Namnet har vi använt därför att jag jobbar som brandmästare i Svedala och i många år har sysslat med att fixa till olika bilar. Det är kul att sonen har samma intresse, menar Arly Jensen.

Familjen Jensens bil ställs bara ut. Däremot var det mellan 60 och 70 bilägare som anmälde sig till att köra dragracing och tävla mot varandra på den 200 meter långa banan på Malmö Raceway.
Mest uppmärksamhet väckte tv-teamet från Grip Motormagazin, som både visade upp och den senaste modellen Porsche Cayman, som inte ens har kommit ut på marknaden.

Porschen sägs vara snabbare än en dragracingbil och var först ut på banan med att möta en riktig dragster. Maxhastigheten där är cirka 330 kilometer i timmen, vilket inte alla bilar klarar av.
– Tanken med att ordna organiserade bilträffar där vi kan köra race mot varandra under ordnade former är att undvika den olagliga streetracing som pågår på olika håll i Skåne, Nyligen var det 76 förare som förlorade sina körkort när de körde olagligt i Helsingborg, berättar Patrik Jensen.

Roger Schultz från Helsingborg var en av dem som var på plats på bilträffen för att tävla med sin ombyggda rödmålade Volkswagen P303.
– Jag har hållit på och fixa med bilen i tre år och tycker det är kul att också köra lite dragracing med min bubbla, säger Roger Schultz.

Utställarna tävlade också i olika kategorier. Florin Marcos från Lund hade byggt ett mixerbord i bakluckan på sin BMW, som han kopplade till två andra bilar för att förstärka ljudet till 146,9 decibel.
– Jag är dj och brukar spela på klubbar men har också ett intresse för bilar. Musik och bilar hör ihop och det vore kul att ordna fler spelningar ute, menar Florin Marcos, som tävlade om det högsta ljudet.
Flera av dem som tidningen träffade på poängterade också att intresserade kan komma till Malmö Raceway på onsdagar mellan 18 och 21 köra om man betalar för en licens, eller bara titta på.

Dagens fråga

Är du för kärnkraft?

Loading ... Loading ...