Äntligen SM-guld! Crime City Rollers från Malmö firar. Foto: Ulrika Dilton

Storseger när Crime City tog SM-guld

Det var klasskillnad när Crime City Rollers vann det efterlängtade SM-guldet på söndagen. Mötet mot Dock City Rollers från Göteborg slutade med 340-139.

Det var fjärde gången gilt som gällde för Crime City. Nu kan Malmölaget äntligen få titulera sig som Sveriges bästa roller derbylag sedan de kommit tvåa de tre senaste åren.
Maria ”Tjutet” Pihel var väldigt glad när Skånskan nådde henne på telefon.
– Vi har jobbat så hårt för det här. Vi lyckades hålla fokus bättre än tidigare år, vi har tränat på det mentala för vi har blivit lite lätt psykade tidigare år.

Mötet mot Dock City Rollers var väldigt jämnt i början av matchen.
– Vi kände av dem och vilka som var offensiva och defensiva, vem vi behövde fokusera på och så vidare. Sedan hade vi några fantastiska jam som gav oss självförtroende, till exempel ett jam som sammanlagt gav oss 40 poäng, det är häftigt när det händer. Nu glimmar guldet där det hör himma.
Det blev inget firande på söndagskvällen. Många av spelarna skulle upp och jobba på måndagsmorgonen.
– Vi får fira i Malmö i morgon.

Varför var ni bättre?
– Jag tror att vi har starkare offensiv och mer erfarenhet. Dock city är ett yngre lag och har inte hållit på lika länge som oss. De har inte samma förutsättningar, sa Maria Pihel.
Dock City Rollers visade ingen besvikelse utan var glada över att vinna ett SM-silver, då de aldrig tidigare spelat SM-final.
– Vi är jätteglada. Det var en jätterolig match och en hög nivå på spelet. När vi hade alla våra spelare på plan så kändes det som att vi spelade väldigt jämnt, sa Dock City spelaren Fräulein F. Reckless till Svt sport.

Sportresultat

Sport i dag