Behrang Miri fick igång de yngsta i publiken, som plockades upp på scenen.
En fin ansiktsmålning fick Jacqueline Musa av Sanne Petersson.
Dega Mahamu hade roligt på festivalen med sina barn Yusuf, Mona och Ahmed.
Det var full fart på dansarna i gruppen Malmö stjärnor.

Fest när hela Rosengård samlades

ROSENGÅRD Många olika nationaliteter samlades på Örtagårdstorget på fredagen för att fira Rosengårdsfestivalen med musik och aktiviteter.

– Det är andra året i rad som vi ordnar festivalen och det är roligt att så många vill komma hit och föreningarna vara med och arrangera vad vi hoppas ska bli en årlig tradition, säger Erik Abrahamsson.
Han är engagerad i Somaliska Freds som tillsammans med MKB och Tegelhuset håller i festivalen.
Tanken bakom är att visa upp Rosengårds mångfald och låta människor från hela stan mötas under trevliga former.
– Det spelar ingen roll om du bor på Örtagården eller i centrum. Oftast sitter du hemma med din familj varje kväll. Nu får vi komma ut och träffas alla, säger Dega Mahamu, som är på plats med sina barn.
Hon är engagerad i Malmö kvinnors och Barns Förbund, som regelbundet har träffar på Tegelhuset för att bryta kvinnors isolering.
Vid festivalen fanns på deras yngsta medlemmar på plats för att bland annat bjuda på dhanto, som är en traditionell somalisk dans.
Under eftermiddagen och kvällen bjöds det också på kinesiska, pakistanska, romska och arabiska danser och ett flertal artister uppträdde: unga talanger från Malmö och favoritartisterna Ozzy och Kristian Florera.
När tidningen kom på besök var konferenciern Behrang Miri i full gång med att engagera de yngsta på och utanför scenen till sin låt Jalla dansa sawa.
– Under dagen har vi också haft en karnevalståg i området, där många gick med. Folk har fått testa karate, hoppa hoppborg och smakat på mat från olika länder, berättar Erik Abrahamsson.
I ett tält har Feministiskt Initiativ ordnat ansiktsmålning med Sanne Petersson som målar Jacqueline Musa i vackra färger.
– Det är jättekul att bli målad och att vara på festivalen och titta på musik och dans, förklarar Jacqueline Musa, som har bott på Rosengård i hela sitt liv.
På plats fanns också områdespolisen med sina bilar. De gjorde bland annat en enkät om vad folk tycker om sin stadsdel och berättade vad de gör för göra det tryggt att bo där.
– Vi tycker att det är viktigt att vara ute och lära känna folk som bor och visa att vi är till för deras skull, menar områdespolis Mats Svensson.

Dagens fråga

Kan du prata fler språk än svenska?

Loading ... Loading ...