Vad är en ”vlogg” för något, egentligen?

Webb-tv Vad är en ”vlogg” för något, egentligen?

– Det är en filmblogg, skulle man kunna kalla det för. Det var min son Dylan, 13, som upptäckte detta, själv hade jag aldrig hört talas om det. Många tidningar har video men det här är något annorlunda. Det är mer jobb med klippningen, och lite mer filmiskt.

Hur är det att spela in en vlogg jämfört med att göra ett vanligt tidningsreportage?
– Jag kan erkänna att när jag började med detta var det fruktansvärt jobbigt att plåta och filma samtidigt. Nu när jag gjort det några gånger går det lite mer av sig självt.
– Tanken med vloggen är inte att det ska bygga så mycket på nyhetsvärde utan vara något annat – något som kan komma ut ett par tre dagar senare och som berättar något som inte stod i reportaget i tidningen. Vloggen ska också visa hur vi på tidningen jobbar.

Den här veckan var du och reporter Lisa Winqvist och träffade Gunhild Carling i Stockamöllan. Hur var det?
– Gunhild var fantastisk! Hon bara tittade in i kameran och sa ”Nu kör vi”. Hon gör det med humor också, vilket är viktigt.

Vilken är din drömvlogg att göra?
– En viktig vlogg jag redan gjort var Rumänienresan tillsammans med min son. Jag följde hans jobb med att intervjua romer där. Även vloggen från Eurovision i Stockholm tillsammans med Pernilla och Yvonne (nöjesreportrar från Norra Skåne och Skånska Dagbladet, reds anm) blev bra. Sedan skulle jag vilja göra en vlogg om mina fötter! Jag ska ha en utställning på Hovdala slott nästa år och den kommer att bestå av bilder på mina fötter runtom i Skåne.

Se vloggen: Swing och blås med Gunhild och gänget
Läs mer: Hemligheten bakom rätta swinget

Dagens fråga

Längtar du efter snö?

Loading ... Loading ...