Mats Nilsson, Ingrid Magnusson, Désirée Nilsson och Lena Holmström njuter av en skön kväll vid Killehuset.
Björn Mårtensson förser besökarna med kolgrillade pizzor. Den här kvällen gick det åt ett 40-tal. Han är uppvuxen i Bara och är med och hjälper till så ofta han kan.
- Det här har blivit precis som vi tänkt oss, konstaterar Jerry Dahlström som är en av initiativtagarna till kulturkvällarna.
Kjell Johansén och Zizzi Sparvén bor båda i Malmö men uppskattar arrangemang i det mindre formatet. – Det här är en lagom utflykt från stan och perfekt att åka hit och äta pizza till kvällsmat.
Trubaduren John Ström underhåller på Killehusets trubadurkväll.
Varje onsdagskväll är det arrangemang vid Killehuset i Bara från klockan 18. Bara härads musik- och kulturförening tyckte att det behövde hända något i Bara.

Killehuset lockar med kultur i sommar

BARA Kulturkvällarna vid Killehuset i Bara uppskattas av många.
– Det har blivit precis som vi tänkt. Folk kommer hit och småsnackar istället för att sitta hemma i sina uterum, summerar Jerry Dahlström medan han har koll på våffeljärnet och korvarna på grillen.

Nyligen startades Bara härads musik och kulturförening av entusiasterna Leif Faddersson, Ingrid Mårtensson, Ing-Britt Larsson och Jerry Dahlström. De tyckte helt enkelt att det behövde hända något i Bara.
Föreningen bildades och fick ett välkommet bidrag från sparbanksstiftelsen på 20 000 kronor.

– Vi tar inget inträde men säljer kaffe kakor, pizzor, våfflor och korv. Vi har lyckats att få det att gå ihop. En del ger litet extra när de är här, berättar Ingrid Mårtensson som precis försett ett par med kaffe och kaka.
Bertil Kristiansen och Eva Borgelin Kristiansen är här för första gången.
– Vi har glömt bort det och suttit hemma och degat. Nu tänkte vi att vi måste bli färdiga att gå hit.
– Det är jätteroligt att det händer något i Bara och det är klart att vi måste uppmärksamma det.
Leif Faddersson står och pratar i mobilen och vägleder kvällens gästartist, trubaduren John Ström. Han har tagit bussen hit från Malmö.
– Det här är nog första gången som jag är i Bara, konstaterar han. Jag och Leif har medverkat på samma evenemang tidigare och jag fick en förfrågan om jag ville komma hit och spela.
Vid 18.30 sätter sig John Ström på den lilla scenen och börjar spela en Bob Dylan låt. Han spelar eget material också.
Kulturkaféet startade den 2 maj och håller på varje onsdagskväll hela sommaren.
– Nu har vi bara haft musikunderhållning eftersom vi fått många förfrågningar från folk som vill komma hit och spela. Men det är tänkt att vi ska bredda utbudet. En kväll kan lika gärna bestå av någon som berättar om en resa som den gjort, tillägger Jerry Dahlström.
Den här kvällen säljs ett 40-tal kolgrillade pizzor. En familj som bor granne med Killehuset sitter och njuter i sin egen trädgård.
– Vi har pratat med grannarna och alla har varit positiva. Vi håller inte på så länge inpå kvällen och alla verka tycka att det är kul att det händer något, fortsätter Ingrid Mårtensson.
Kulturföreningen har även arrangerat Barnens dag en lördag och det blev en succé med 100 besökare. Arrangörerna brukar vara på plats vid 16-tiden för att ställa i ordning allt och förbereda matförsäljningen. Sedan tar det givetvis tid att packa ihop allt också. Hittills har alla kvällar bjudit på uppehållsväder.

Dagens fråga

Tycker du om frågesport?

Loading ... Loading ...