Fotboll för Alla blev ”Årets förnyare”

Ystad 10 000 kronor och ett kvitto på att deras integrationsarbete är uppskattat – det är vad Tomelilla IF fick när Sparbanken Skånes pris för nyskapande gick till klubben under förra veckans galakväll.

Omkring 400 personer samlades på Sparbanken Skånes Arena i Lund under torsdagskvällen för att hylla det ideella ledarskapet inom barn- och ungdomsidrott i Skåne.

Förutom olika stipendier fanns specialpriser att kamma hem för framgångsrika integrationsarbeten. Tomelilla IF plockade åt sig titeln ”Årets Förnyare” med sitt initiativ Fotboll för Alla.
– Vi är väldigt stolta. Det är framförallt ett kvitto på att det vi gör är viktigt, säger Mikael Björk, projektledare på Tomelilla IF.

Fotboll för Alla startade i höstas och har sedan dess kört projektet i full skala. – Alla är välkomna till Fotboll för ALLA. Det spelar ingen roll vilket kön, ursprung eller ekonomiska förutsättningar du har. Men vi riktar oss främst till nyanlända killar och tjejer, säger Mikael Björk.
För tillfället är cirka 30 ungdomar aktiva och vissa deltagare har gått vidare till klubbens ordinarie lag. Eftersom det är gratis att delta kommer vinstsumman på 10 000 kronor gå till att köpa in utrustning som ungdomarna kan använda sig av under träningen.

Dagens fråga

Såg du VM-matchen Sverige mot Kanada?

Loading ... Loading ...