Mycket att prata om hade Clara Norell, Mahboubeh Bahadoran och Bita Namavab. FOTO: KRISTINA DAVIDSON
Andreas Antonsson, Olivia Fors och Johan Granqvist hade fullt upp med att prata om ingenjörsjobb.

Kvinnliga ingenjörer skapade nätverk

MALMÖ Det minglades för fullt på Slagthuset i veckan när ett 100-tal kvinnliga ingenjörer nätverkade och fick inspiration på vägen.

– Vi är få kvinnor på varje företag. Därför är det kul att träffa andra i samma yrke och se vilka möjligheter som finns i branschen, säger Bita Namavab, som arbetar på Länstyrelsens IT-enhet.
Hon samspråkar med Mahboubeh Bahadoran, som arbetar på Sony Mobile och Clara Norell från Institutet för stadsutveckling, som drivs av Malmö stad och Malmö högskola.
Det är överens om vikten av att träffa andra kvinnor i samma yrke och att de inte har haft några problem med att smälta in i en mansdominerad värld.
– På jobbet är det ingen skillnad på oss. Däremot finns det mycket fördomar mot tekniska arbeten. Få tänker på att vi ingenjörer ofta får vara projektledare, precis som vi är i hemmet, menar Clara Norell.
Johan Granqvist, VD på företaget Ingenjörsjobb berättar att man förmedlar ingenjörsjobb men också ordnat inspirationsträffar och nätverksträffar. Under den senaste tiden har företaget också satsat på nätverksträffar för kvinnor.
– Varje månad förmedlar vi 1 500 ingenjörstjänster, varav cirka 15 procent i Skåne. Om några år beräknar man att det saknas cirka 30 000 ingenjörer i landet. För att få branschen mera jämställd behövs det fler kvinnor, säger Johan Granqvist.
Gunilla Wejfeldt från säkerhetsföretaget Axis i Malmö var en av dem som höll föreläsning på temat företagskultur.
– Jag vill visa på vilka kreativa idéer som kan växa fram om man har en öppen, tillåtande och innovativ företagskultur. Det är också viktigt att synas. På denna träffen kan vi stärka våra nätverk, förklarar Gunilla Wejfeldt.

Dagens fråga

Längtar du till nya (och sista) säsongen av Game of Thrones?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×