Skrek könsord och cyklade in i en ambulans

SJÖBO. Hjälpen dröjde när räddningspersonal attackerades.

En ambulans kallades ut till en fest i Sjöbo. En medelålders man där hade skadat sin hand när han slagit sin knytnäve i en dörr.
Ambulanspersonalen konstaterade att det var skador på handen men att det inte krävdes skjuts med ambulans in till sjukhus för det.
”Då bryter helvetet löst” skriver personalen i en redogörelse för händelseförloppet.

Mannen med den skadade handen plus två kamrater till honom gick till attack mot de två i ambulansen och kallade dem ”idioter, svin och diverse könsord”. De tre männen var säkra på att behandlingen varit orättvist och att handskadan säkert skulle lett till skjuts till sjukhuset om mannen hetat ”Abdul” eller ”Mohamed”.
Mannen bad dem ”dra åt helvete och vi tar oss ut ur bostaden. Männen följer efter oss ut på gatan fortsatt hotfulla och förolämpande på alla tänkbara kränkande sätt”.

Situationen var så hotfull att man från ambulansen aktiverade sitt överfallslarm.
De lyckades sedan förklara för mannen med handskadan att de hade kunnat köra honom till sjukhus men att de ”aldrig kan acceptera att bli hotfullt bemött”.
Mannen bad då om ursäkt för sitt beteende och lugnade ner sina kamrater.

20 minuter efter att de larmade hörde polisens ledningscentral av sig per telefon och frågade hur situationen var. Personalen svarade då att det hela lugnat ner sig något.
Men strax efter det gick en av männen på nytt till attack. Han tryckte upp en av personalen mot ambulansen och skrek könsord. Med hjälp av kollegan fick de bort mannen. Strax därpå återvände han dock ”denna gång på cykel och kör med hög fart in i vår ambulans!”. Efter det kommer polisen och griper mannen.

Ambulanspersonalen är dock missnöjda med att de tvingades vänta så länge på hjälp. ”Efter ca 20 minuter ringer man upp oss (vilket ju aldrig ska göras) och först 10 minuter senare är man på plats. Alltså drygt 30 minuter från överfallslarm till polis på plats. Helt oacceptabelt”.
De vill nu att dröjsmålet utreds.

Dagens fråga

Är du mörkrädd?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev