Nytt tränarpar till Dalhems IF

malmö Dalhems IF spänner bågen rejält och presenterade under torsdagen två välmeriterade tränare till klubbens seniorlag/juniorlag.
Lisa Jönsson och Birthe ”Buttan” Hansson är klubbens nya tränarpar.

– Folk har frågat mig hur tusan vi har lyckats knyta till oss två tränare av den kalibern, säger Anders Colstrup, styrelsemedlem i klubben.
Dalhems IF har i många år varit duktiga på att få fram unga tjejer som sedan tagit steget vidare till andra klubbar, ofta till Lugi eller de andra elitlagen i regionen. I och med den här satsningen hoppas man hålla kvar spelarna åtminstone lite längre.
– I två-tre år framåt vill vi bygga på det här och etablera oss. Våra spelare får gärna gå till elitlagen för där är vi inte än, men på sikt tycker vi att det ska finnas ett elitlag i Malmö på damsidan, berättar Colstrup.
Klubben samarbetar redan med de andra klubbarna i Malmö, däribland IFK Malmö och HK Malmö, men enligt Colstrup kommer man att spetsa till samarbetet ytterligare.
När det gäller de båda tränarna har ”Buttan” varit verksam i klubben i flera år och har dessutom uppdrag inom det svenska handbollsförbundet. Lisa Jönsson är kanske mest känd för sin tid som tränare i Team Eslöv.
– ”Buttan” har agerat mentor till några av våra tidigare tränare men att få tillbaka henne i full kapacitet känns riktigt bra.
– Vad gäller Lisa vet alla vilken erfarenhet och kompetens hon har.
Tränarparet kommer nu att få arbeta med en grupp på ungefär 40 tjejer.
– ”Buttan” kommer att ha ett övergripande ansvar. Målet är att de yngre spelarna ska få vara juniorer lite längre innan de testar på spel i A-laget. Vi tror stenhårt på det här, avslutar Anders Colstrup.
Utöver ”Buttan” och Jönsson finns Mats Kvist kvar som tränare. Klubben jobbar dessutom på att få in ytterligare tränare i föreningen.

Sportresultat

Sport i dag