Sofie Orlov, 22 årig läkarstudent från Staffanstorp hoppas på sommarjobb som koncernchef och är en av åtta av över 7 000 sökande som är kvar i tävlingen. FOTO: MARIANNE PERNBRO
Sofie Orlov är bara 22 år men hinner med mycket. Allt från läkarstudier till fälttävlan och att driva eget läxhjälpsföretag.

Tävlar om sommarjobb som koncernchef

STAFFANSTORP Hon är läkarstudent, tävlingsryttare, jobbar extra i hemtjänsten och driver eget företag.
Nu har hon kvalat in som en av åtta som kan vinna sommarjobbet som vikarierande koncernchef för bemannings- och rekryteringsföretaget Adecco.

Sofie Orlov från Kyrkheddinge i Staffanstorp är bara 22 år och hur hon får tiden att räcka till för allt hon gör är ett mysterium.
– Jag prioriterar. En vecka gör jag mer av något, nästa vecka får något annat mer tid.

Adeccos tävling såg hon av en slump.
– Det var en annons med frågan ”hur är du som ledare” som lät intressant. Jag gjorde en del tester via en app och var en av 100 som gick vidare. På en kort film fick vi förklara varför vi ville ha jobbet, hur en bra ledare ska vara och berätta om våra erfarenheter.
Tjugo gick vidare, däribland Sofie.
–Vi kallades till djupintervju. Åtta gick vidare. Nu ska vi samla röster för att få poäng med oss till final i början av maj.

Den som vinner blir vikarierande koncernchef på Adecco i augusti och får också sex månaders mentorskap med företagets vd.
– Jag tror inte någon läkarstudent vunnit tidigare så det skulle vara roligt att göra det, säger Sofie Orlov.
Hon går femte terminen på läkarprogrammet i Lund och valet att bli läkare var självklart.
– Kontakten med patienter, att kunna hjälpa så att människor kan leva ett bättre liv. Det vill jag göra.
Extrajobbet i hemtjänsten i Staffanstorp ger också kontakt med människor.
– Det är jättenyttigt med tanke på läkarstudierna, jag lär mig otroligt mycket. Och det är så trevliga människor man möter. Äldre har mycket att berätta, många historier att dela.
Efter gymnasiet, när Sofie Orlov arbetade i hemtjänsten i Oxie, fick hon en förfrågan att hjälpa en kollegas dotter med matematiken.
– Det blev starten på mitt eget företag Origo, ett läxhjälpsföretag. Jag startade det för tre år sedan och var ensam första året, men verksamheten växte snabbt. Jag fick så många elever att jag inte hann med ensam så jag anställde fler. I dag har jag tio anställda och det är jätteroligt att kunna hjälpa högstadie- och gymnasieelever. Glädjen när de höjer sig i betyg och får godkänt är verkligen stor.

Fritid har Sofie Orlov inte så mycket av, men hinner ändå både hålla sig i form genom att springa och så ridningen förstås.
Hemma på familjens gård i Kyrkheddinge har hon sin tävlingshäst, Amber. Det är fälttävlan och hoppning som gäller.
– Jag har ridit sen jag var liten och hästar är ett stort intresse. Fälttävlan är tufft men oerhört roligt och säkerheten har förbättrats enormt, säger Sofie Orlov.
– I dag har vi säkerhetsväst som blåses upp vid fall och skyddar väldigt bra.

Dagens fråga

Brukar du låna böcker på bibliotek?

Loading ... Loading ...