Många ville fotograferas tillsammans med områdespoliserna.Foto: Håkan Jacobsson
Bland fäktarna blev entusiasmen ibland lite väl stor.
Malmö Redhawks lockade att testa målsinnet.
Den romska dansgruppen Gitanas uppträdde på scenen.
Schack var ett alternativ för dem som föredrog stillsammare aktiviteter.
Nimco Mohamed Bare och Hakima Mohammed Osman såg till att bli fotograferade med områdespoliserna Katarina Larsson och Johannes Schulz.

Polisen populär på vårkarneval

ROSENGÅRD Att bli fotograferad tillsammans med polisen var mycket populärt när det var Vårkarneval vid Rocent på lördagen.

27 föreningar med verksamhet i Rosengård hade kommit till den stora parkeringsplatsen bakom köpcentret för att visa vad de har att erbjuda. Där fanns aktiviteter för både de stillsamt lagda och för de som vill ha lite mer action.
Några av de senare testade fäktning – en del blev kanske lite väl entusiastiska, och då var det tur att det var en mindre riskabel variant man provade på.
Boxning och MMA lockade också.

Det hela inramades av musik, och på scenen kunde man se olika framträdanden, bland andra av Gitanas, en dansgrupp från en kulturförening för romska kvinnor.
Det hade förutskickats en del regn framåt eftermiddagen, och allt eftersom eftermiddagen led såg himlen allt mer hotfull ut. Någon väta kom dock aldrig.
På plats fanns också tre områdespoliser med bil. Att provsitta den var mycket populärt, och många, även vuxna, ville bli fotograferade tillsammans med poliserna.
Vårkarnevalen hade arrangerats av kommunen och IM, Individuell Människohjälp, tillsammans. Förra året hade man ett liknande evenemang, men på en annan plats. Efter det beslöt man att leta efter ett bättre läge, och det hoppas man ha funnit på Rocents parkeringsplats.

Tanken är att visa kommuninnevånarna på vad det lokala föreningslivet har att erbjuda.
– Men det är ett sätt föreningarna får kontakt med varandra också, säger Annika Rivas från Malmö stad och fortsätter:
– Vad vi vill mest är att skapa möjligheter för föreningar och boende att skapa något själva.

Planen är att ha ett liknande arrangemang nästa år. Om det ska se likadant ut eller om det blir förändringar ska utvärderas tillsammans med de deltagande föreningarna.

Dagens fråga

Har du varit på bio den senaste månaden?

  • Nej (87%, 563 Röster)
  • Ja (13%, 83 Röster)

Antal röster: 646

Loading ... Loading ...

Webbkryss