Miljöpartiet i fortsatt fritt fall

Opinion

Sveriges Television fick frågan om de kunde tänka sig att skippa ett kritiskt inslag om Mehmet Kaplan. När journalisten Anders Holmberg sade nej svarade den tillförordnade presskontakten att han skulle se till att interna kritiska röster skulle bli mindre kritiska i public service. Holmberg säger att detta är första gången han upplevt att ett politiskt parti försökt påverka innehållet så direkt. Miljöpartiet saknar tidigare regeringsvana, men har ändå varit etablerat i partipolitiken så länge att det inte finns någon ursäkt för beteendet.
På tal om ursäkter har Gustav Fridolin haft det svårt. Han menar att han inte förstått att ”vissa kvinnor” kan bli kränkta av att inte bli tagna i hand, som i fallet med MP-kandidaten Yasri Khan, som undvek det av religiösa skäl. En klassisk antiursäkt: han är inte ledsen för att kandidaten var olämplig, utan för att folk känner sig kränkta. Man blir nyfiken på vilka resten av kvinnorna, de som inte har något emot att särbehandlas negativt, finns? Fridolin borde ha antagit att alla kvinnor i Sverige utom de som delar Kahns konservativa syn skulle se negativt på det.
Både artighet och jämställdhet är kitt som får det svenska samhället att fungera. Om man tar bort det kittet uppstår friktion i umgänget med andra. Det är inte konstigare än att Magdalena Ribbing skulle kunnat svara på frågan i sin spalt.
Handskakande är inte huvudproblemet. Egentligen hade inte bilderna på Kaplans middag med Grå vargar heller varit det – om det varit en isolerad händelse. Khan och Kaplan har konsekvent flörtat med intressen som är oförenliga med demokratiska värderingar och i vissa fall med svensk lagstiftning och betett sig som om det inte var konstigare än att dricka te med Skogstibble syförening. Intressen som dessutom är ett hot mot den mångfald som MP säger sig vilja värna – bara inte i Sverige. En nationalist som sitter i möten med islamister blir istället till ett uttryck för positiv mångfald inom MP. Det är helt vansinnigt.

Dagens fråga

Har du varit på bio den senaste månaden?

  • Nej (87%, 563 Röster)
  • Ja (13%, 83 Röster)

Antal röster: 646

Loading ... Loading ...

Webbkryss