Elever knivrånade på väg till skolan

Fyra rån har inträffat i södra Malmö under tisdagsmorgonen där kniv använts och där gärningsmännen försvunnit på moped.

Vid 07-40-tiden på tisdagen knivrånades en elev, en pojke i 15-årsåldern, på väg till skolan. Rånet ska, enligt polisen, ha skett på cykelbanan vid Tornfalksgatan, inte långt från Söderkullaskolan.

– En okänd person hotade honom med kniv och avkrävde honom hans mobiltelefon. Sedan försvann gärningsmannen från platsen på en moped, säger Mia Sandgren, informatör vid Skånepolisen.

Kort därpå inträffade ett nytt rån. Denna gång på Johan Krulls gata. Denna gång var det två okända gärningsmän på en moped beväpnade med kniv som slog till mot en annan pojke i 15-årsåldern.

– De tog hans tillgångar: mobiltelefon, klocka, kort och kontanter, säger Mia Sandgren.

Det var morgonens tredje knivrån eller -försök. Det första inträffade utanför Hylliebadet strax före klockan sex på morgonen. Denna gång var det en man i 25- till 30-årsåldern som utsattes för rånförsöket, som dock inte ska ha lyckats.

– Gärningsmannen ska ha hotat med att han hade pistol och försökt få honom att lämna över sin plånbok. Han ska dock inte ha visat upp någon pistol.

Det är ännu oklart om rånen och rånförsöket hänger ihop.

– Det finns likheter i att gärningsmannen använt kniv och färdats på en moped. Det är också ganska kort tid emellan så det går inte att utesluta. Men det finns också olikheter i och med att det var två gärningsmän vid rånet på Johan Krulls gata, säger Mia Sandgren.

Vid kvart över tolv-tiden polisanmäldes att ytterligare en elev rånats på väg till Söderkullaskolan av två gärningsman beväpnade med kniv som färdades på moped. Gärningsmännen uppges vara i tonåren. Ytterligare omständigheter kring det rånet är ännu oklara.

Dagens fråga

Brukar du lyssna på Melodikrysset?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev