Malmö FF:s Guillermo Molins firar efter 1–1 mot GIF Sundsvall.Foto Björn Lindgren/TT
Markus Rosenberg och Vidar Kjartansson förbereder för avspark efter Sundsvalls 1–2 mål. Foto: Björn Lindgren/TT

Förlust för Malmö FF trots ”Gisches” mål

Malmö Guillermo Molins var tillbaka i startelvan, tog för sig och gjorde mål.
Men det blev ingen minnesvärd kväll mot GIF Sundsvall för Malmö FF-anfallaren.
– Förlorar man 2–1 mot Sundsvall hemma spelar det ingen roll vad enskilda spelare gör, sa ”Gische”.

Allan Kuhn gav Guillermo Molins chansen i startelvan och det gav utdelning.
MFF-supportrarnas favorit höll på att tråckla in ett ledningsmål redan efter knappt tre minuter. Bollen dansade på mållinjen innan Sundsvalls utmärkte målvakt Tommy Naurin fick grepp om den.
– Jag tycker att den är inne precis när jag ser det, men det är svårt att klandra domaren. Är den inne så är det med en halv millimeter och är den ute så är det med en halv millimeter. Det är inte så lätt, konstaterade Guillermo Molins.
27-åringen var aktiv, men hans första allsvenska mål sedan den 26 maj 2014 lät vänta på sig till den 40:e minuten, en halvtimme efter att Sundsvalls Noah Sonko Sundberg gett gästerna ledningen.
– Innan deras mål spelar vi som vi ska göra och skapar ett par chanser, men sedan kom målet från ingenstans och luften gick ur oss. Det är lite problemet. Luften kan inte gå ur för att det kommer ett mål, sånt händer i fotboll och det återstod 80 minuter, tyckte Molins:
– Vi lät dem ha bollen och det ska vi inte. Det är vi som ska ha bollen och komma ut ur press, men det blev nästan tvärtom. Sedan har vi stunder i matchen där det ser bra ut, men vi kan inte hålla det spelet några längre perioder.
I den andra halvleken tryckte MFF på och mellan den 70:e och 80:e minuten skapade MFF flera heta målchanser. Markus Rosenberg tvingade exempelvis Naurin till en vass räddning på en frispark och Jo Inge Berget lyfte över tomt mål på en retur från ett avslut av Anders Christiansen.
– Vi skapade tillräckligt för att vinna, mycket oflyt och dåliga avslut, sa Markus Rosenberg.

Hur nära var frisparken?
– Jag fick den där jag ville ha den, i målvaktens hörn. Det var mycket folk och jag fick igenom den. Synd att han tog den, sa MFF-lagkaptenen.
Sundsvall avgjorde genom Shpëtim Hasani efter en djupledsboll centralt i den 86:e minuten.
– Du är alltid sårbar när du går högt och vill vinna matchen. Första målet var inte bra, men andra målet kom för att vi flyttade upp och satsade.

I det långa loppet vinner ni på det?
– Ja, det är så vi vill spela. Om vi gör 2–1, så slutar det 5–1, sa Markus Rosenberg.

Sportresultat

Sport i dag