Linda Letelier Hansson öppnar snart en bistro i Skanörs hamn.

Ny bistro öppnar i Skanör

SKANÖR Snart utökas matutbudet i Skanörs hamn med Lindas fingermat. Linda Letelier Hansson håller som bäst på att inreda och förbereda öppningen av den egna bistron som finns i en hytt på 26 kvadratmeter.

Bistron ska heta Lindas fingermat och öppnar lördagen den 16 april. Här kommer det att serveras mat som är inspirerad av det latinamerikanska köket med fokus på ekologiskt och närodlat. Givetvis finns hennes empanadas med på menyn. Dessa har blivit något av hennes signum. Även fika, glass och kaffe kommer att finnas på menyn.
Linda Letelier Hansson var med i Sveriges mästerkock förra året. Sedan dess har hon haft fullt upp med olika matprojekt. Hela tiden har tanken på att starta ett eget ställe funnits där.
– När jag fick den här möjligheten i Skanör kände jag att det är precis rätt. Fingermat är en direktöversättning från engelskans finger food. Den här maten ska man inte behöva äta med bestick, berättar Linda Letelier Hansson.
– Den ska vara opretentiös och den som vill ska kunna ta den med sig ner till stranden och äta där.
Linda Letelier Hansson berättar att bistron kommer att ha tio platser inomhus och ett 30-tal utomhus.
– Jag vill att folk ska kunna sig hemma här. Jag har inrett med samma tapet som jag själv har hemma i köket. I sommar öppnar även Badhytten och det händer mycket i Skanörs hamn just nu. Det känns jätteroligt att jag får vara med och vara en del av det.
Öppettiderna blir till en början lördag och söndag klockan 11-15. Till sommaren kommer bistron att vara öppen längre och 6-7 dagar i veckan.

Dagens fråga

Har du tagit in trädgårdsmöblerna?

Loading ... Loading ...