Jannike Wiberg imponerade stort i H65-målet.

Wiberg stor hjälte i derbyt

LUND Lugi hade slagläge efter bortavinsten i den första kvartsfinalen mot H65 Höör. I söndagens match hade hemmalaget Lugi dessutom ledningen med 10–7 och såg ut att gå mot en ny vinst.
Men H65:s målvakt Jannike Wiberg ville annorlunda och bortalaget vann efter förlängning, 21–23.

– Det gick bra för både mig och laget i den här matchen. Riktigt härlig med vinst, sa H65:s matchvinnare Jannike Wiberg.
De 1327 personerna i publiken bjöds onekligen på handbollspropaganda. Bra och tufft spel rätt igenom och två lag som gjorde vad de kunde för att störa varandra. Lugi började bäst och hade 10–7 efter 21 minuter. Då tog H65-tränaren Niklas Harris timeout och efter det var det H65:s match.
– Tryckspelet är otroligt viktigt för oss och det var bra idag (läs igår). Men samtidigt var vi inte bättre än senast, skillnaden var att vi satte chanserna, förklarade Harris.
I Höör vann Lugis Emma Friberg målvaktsmatchen och i söndagens match var det Jannike Wiberg som tog på sig matchvinnarrollen.
– Det gick upp och ner för mig men på slutet fick vi till försvaret riktigt bra och då kunde jag göra några räddningar, sa en blygsam Wiberg.
Faktum är att Wiberg var rena väggen stundtals, men trots det gick den superjämna matchen till förlängning. Detta efter att Hanna Ringdahl kvitterat med tre sekunder kvar. Väl i förlängningen var H65 överlägset.
– Jag är så glad att vi får möta Lugi för i de här två matcherna har det varit fantastisk handboll rätt igenom. Förhoppningsvis kan det fortsätta så här, avslutade Niklas Harris.