Kristian försvarade titeln

LUFTGEVÄRSSKYTTE

Kristian Nilsson från Sjöbo Ungdomsskyttegille försvarade sin fjorårstitel i populära luftgevärsskyttetävlingen 24-timmar på Wendesbanan i Kristianstad. Den 15-årige talangen, som nyligen blev bronsmedaljör i Skyttiadens riksfinal, satte därmed snyggast möjliga slutpunkt på en framgångsrik tävlingssäsong och för sitt livs sittandeskytte.
Nu faller han för åldersstrecket för sittandedskytte och framöver blir det i ståendeskytte han kommer att tävla. Han vann 24-timmarstävlingen i fjor och upprepade i år segern efter stor dramatik.
Fyra skyttar sköt fullt, alltså maximala 2 000 poäng efter de fem 40-skottsserierna. Dessa fick skiljas åt med decimalräkning. Kristian Nilsson hade de små marginalerna på sin sida och vann den 53 skyttar starka sittandeklassen med klubbkompisen Victor Lindgren som tvåa.