Brutalt knivöverfall på väg att lösas

Det brutala knivöverfallet på en ung man på Lilla torg på tisdagskvällen tycks vara på väg mot sin lösning. En 20-årig man har anhållits, misstänkt för mordförsök.


Den anhållne 20-åringen förekommer i polisutredningar av en rad olika våldsbrott, enligt Lars Förstell vid polisens informationsavdelning.
Så sent som för bara några veckor sedan dömdes han till nio månaders fängelse för en misshandel år 2014 (ett straff som han inte hunnit börja avtjäna). Offret då var detsamma som vid tisdagens knivskärning på Lilla torg.

– De två har varit i luven på varandra under en längre tid. Ända sedan skoltiden, konstaterar Lars Förstell.
Larmet om knivskärningen inkom klockan 18.21 på tisdagskvällen. När polisen kom fram fann man den knivskurne mannen, som liksom den misstänkte är 20 år gammal, liggande på golvet inne på den aktuella krogen.

Han fördes i ambulans till Skånes Universitetsjukhus i Malmö, där han fick vård för stickskador i nacken och på armarna. Region Skånes pressjour beskrev direkt efter händelsen hans tillstånd som ”allvarligt men stabilt”.
Det var förhör med bland andra offret själv som ledde fram till att polisen, bara ett par timmar efter attacken, hämtade in 20-åringen till förhör. Han befann sig då i en anhörigs bostad. Misstankarna stärktes under förhöret, och mannen anhölls.

Enligt Carl-Axel Andersson, yttre befäl vid Skånepolisen, ska flera vittnen ha beskrivit hur en stor, kraftig man sprang bort från Lilla torg direkt efter händelsen, över Stortorget i riktning mot Centralstationen. Enligt Lars Förstell är det sannolikt att det handlar om den man som nu är anhållen.
– Det kan man väl anta. Han ser rätt storvuxen ut på de bilder som jag har sett.

Polisen har i nuläget ingen annan misstänkt för mordförsöket.
– Det är den här personen som är misstänkt. Men nu ska det ju hållas förhör med honom. Vi får se vad det leder till. Men det finns ju en historik här som är rätt talande, säger Lars Förstell.

Polisen är angelägen om att komma i kontakt med personer som kan ha sett eller hört något som har samband med händelsen.
– I den här typen av utredningar av grova brott är det alltid väldigt viktigt att få in vittnesuppgifter, säger Lars Förstell.

Dagens fråga

Brukar du vinterbada?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev