Notan klar för migrantrivning

Malmö Uppstädningen av EU-migrantlägret vid Industrigatan har hittills kostat nära 700 000 kronor.
En räkning är ännu inte inkommen. Men det står redan nu klart att fastighetsägaren i Stockholm måste betala en stor del av städnotan.

Det var vid fyratiden på morgonen den 3 november som polisen slog till mot EU-migranternas läger och tvingade dem som bodde på den ockuperade tomten att lämna området.
När lägret var tomt ryckte lastmaskiner in under överinseende av miljöförvaltningen för att riva det olovliga lägret och städa upp tomten.

Nu är notan för saneringen nästan klar. Av en sammanställning till politikerna i miljönämnden framgår det att det hittills kommit in fakturor för 661 877 kronor exklusive moms till miljöförvaltningen.
Den största är på drygt 341 000 kronor, kostnaden för rivningsarbetet och bortforslingen. Därefter ska avfallsbolaget Sysav ha drygt 300 000 kronor för att man tog hand om avfallet och en bärgningsfirma ha nästan 17 000 för de fordon man bogserade bort.
”Det tillkommer en faktura som avser avgift för det slutliga omhändertagandet av åtta fordon. Arbetstid, eget material och andra interna kostnader för miljöförvaltningen är inte sammanställda och inte heller medräknade”, sammanfattar miljöförvaltningens handläggare.

Sammanräkningen innebär i sin tur att markägaren, i slutänden Granen fastighetsutveckling i Stockholm, ska betala en stor del av städkostnaden. Miljönämnden beslöt i oktober att tomtägaren ska betala 75 procent av städkostnaden, dock som mest ”skäliga” 375 000 kronor.
Beslutet har dock överklagats. Men räkningen kommer att skickas iväg ändå.
”Beslutet var direkt verkställbart, därför kan fakturering ske genast, även om beslutet fortfarande ligger för prövning hos länsstyrelsen. Länsstyrelsen har aviserat att slutligt beslut kommer att meddelas inom kort”, avslutar handläggarna.

Dagens fråga

Brukar du låna böcker på bibliotek?

Loading ... Loading ...