Costplayeventet Scinamoncon, som hölls på Arena 305 på fredagskvällen, lockade många. Susanne Lund, 25, och Louise Bergström, 22, kom som Fenris respektive Hawke från spelet Dragon 2. – Det är ett kul sätt att träffa kompisar på, säger de.Foto: Caroline Stenbäck
Linda Ågren, 26, som sjöjungfrun Ariel, och Greta Oscarsdottir, 22, som superhjälten Black Canary. Foto: Caroline Stenbäck
14-åriga Siri gillar Journal 3 från boken Gravity Falls. Foto: Caroline Stenbäck
Veronica Sergel, en av arrangörerna. Foto: Caroline Stenbäck

Cosplay, animerad film och rejv lockade många

Malmö Cosplayeventet Scinamoncon lockade ett hundratal skånska ungdomar på fredagskvällen till Arena 305 på Sorgenfri i Malmö.

– Det är första gången som vi ordnar detta, så vi är väldigt glada för att det har kommit så många hit, särskilt som det pågår ett likande men större event i Göteborg, säger Veronica Sergel som ordnar kvällen tillsammans med Michelle Hillbert.

Vid borden säljs maskotar och olika accessoarer. I biografen visas animerad film och innan rejvet, eller diskot med andra ord, drar igång ska de bästa tillverkade cosplay-kostymerna utses.
Susanne Lund, 25, och Louise Bergström, 22, från Landskrona, har klätt ut sig till Fenris och Hawke från spelet Dragon 2.
– Det är inte jättemånga event här i Skåne, så man får passa på när det är, något, säger Susanne Lund.

Hon läste japanska på universitetet för fem år sedan och blev medbjuden på ett cosplayevent.
– Jag tyckte det var så häftigt, så jag fastnade.

Arrangörerna hoppas att de kan ordna en uppföljning av cosplayeventet.
– Det är vår förhoppning. Vi ska även ordna en japansk loppis i maj, säger Veronica Sergel.

Dagens fråga

Såg du första avsnittet av På spåret?

Loading ... Loading ...