Lovisaskolan som inte längre används blir tillfällig lokal för Lugi Judo efter branden på Bollhuset.
Lovisaskolan blir boende för flyktingbarn. Foto: Håkan Jacobsson

Lovisaskolan blir boende för flyktingbarn

LUND Lovisaskolan i Lund blir nytt boende för 30 flyktingbarn. Byggnadsnämndens ordförande Björn Abelson beslutade på fredagen att bevilja ett tidsbegränsat bygglov för att möjliggöra ett boende där.

Boendet på Lovisaskolan kommer till för att ersätta det boende som avvecklas vid Folkets park, men nu får man också plats med ytterligare några stycken.
Ärendet skulle egentligen ha tagits upp vid byggndanämndens sammanträde på torsdagen. Ledamöterna fick dock handlingarna så pass sent – vid middagstid samma dag – att de kände att de inte kunde ta ställning till frågan med så kort betänketid. Nämnden beslöt därför att använda sig av en möjlighet som den har till sitt förfogande, nämligen att låta ordföranden avgöra en fråga.
Det ville Björn Abelson inte göra direkt, utan bestämde sig för att träffa nämndens presidium klockan 12 på fredagen och ta beslutet då. Närvarande var också Miljöpartiets Ulf Nymark och Moderaten Klas Svanberg.
– Formellt är det jag som tar beslutet, säger Björn Abelson, Men i en känslig fråga tycker jag att det är viktigt att visa att jag har de andra med mig. De hade inget att erinra.
Lovisaskolan är en liten skola som inte längre används. Den ligger inne i ett bostadsområde bakom Victoriahallen. När det blir dags för inflyttning är inte helt klart ännu – en del förberedelser krävs.
Ett tidsbgränsat bygglov kan ges för högst fem år innan det måste tas upp till förnyad behandling.
När det gäller Lovisaskolan gäller tidsbegränsningen till och med december 2017.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Malmö FF hänger på AIK i guldstriden. Tar MFF guld i år?

Loading ... Loading ...

Webbkryss