Isak Jansson presenterade kvällens nio tävlande. Två går till final i Göteborg. foto: Karsten Bringmark
Kungen som byggde Dramaten,,. ja ni ser. Utdrag är regentkavalkaden.

Oceaner av ordvitsar på Spegeln

Malmö Jim Carrey som afghansk tv-reparatör: kabulguy.
Inget, absolut inget är omöjligt när vitsnördarna drabbar samman i ett mästerskap.

På måndagen var det kvaltävling i SM i Ordvitsar på biografen Spegeln i Malmö.
”Sveriges tröttaste tävling är tillbaka, nu på sjätte året” påpekade arrangörerna och satte den där antistämningen som är tävlingens livsluft. Ingen vits är för dålig, och publiken bara älskar det. Det var fullt hus på Spegeln.

Som sig bör öppnade kvällens konferencier Isak Jansson med en uppvärmning … ”vem var den där fransmannen som tillbringade hela livet på universitet? Albert Campus, och det är visst 40 000 som drabbats av den där myggan – zi(r)ka, och vem är den där feministen från Mellansverige, Maria Svealand”.
Som en hyllning till den högaktuella kungafamiljen bjöd han sedan han på en snabbexposé i sketchform över Sveriges reg(ga)enter. Hur var det nu Gustav Vasa fick sitt namn? Jo någon ropade Gustav! Och han svarade ”Va sa?”

Kvällens startfält bestod av nio tävlande, Fridolin Evaldsson, Joaquin Nicander, David Persson, David Jönsson, Thomas Eriksson, Kenny Adelstrand, Anders Liljeqvist, Anders Löfberg och Johan Rünow.
Var och en fick öppna med en tvåminutersomgång med ordvitsar, fritt ur hjärtat.
Först ut var Johan Rünow:
– Jag ville ställa upp redan förra året, men de förstod inte vitsen …
Publiken fick rösta, och de två bästa skickas vidare till final i ordvitsarna hemort på jorden, Göteborg. Där går finalen, den 19:e mars.

Dagens fråga

Litar du på opinionsundersökningar?

Loading ... Loading ...

Webbkryss