Därför:Eslöv försöker hitta framgångsreceptet för näringslivet i kommunen. Bland annat hålls seminarier och föreläsningar. Här en bild från 2013 med dåvarande näringslivschefen Ulf Silbersky.ARKIV

Näringslivsdagar i Eslöv även i år

ESLÖV Näringslivsarrangemanget Därför: Eslöv kommer tillbaka även i år – men blir bara två dagar.

Näringslivsdagen blir torsdag 1 september. Sedan blir det uppehåll under fredagen men lördag 3 september kommer Därför: Eslöv tillbaka med något utåtriktat arrangemang på Stora Torg.
Under förra årets Därför: Eslöv var fredagen en intern utbildningsdag.
Exakta utformningen av årets upplaga är inte bestämd ännu, men kanske sätter man upp stortält på torget så att företagen i kommunen kan visa upp sig för allmänheten.
Under näringslivsarrangemanget samlas Eslövs företag, föreningar, skolor och invånare till ett gemensamt evenemang.

Tanken är att alla tillsammans ska skapa förutsättningar för utveckling, samarbeten och goda affärer – inte bara för Eslöv, utan hela regionen.
Evenemanget består av flera olika delar, men marknadsförs som en helhet under namnet Därför: Eslöv.
Arrangemanget diskuterades när kommunalråden mötte Eslövs Advisory Board, där det sitter ett antal näringslivsrepresentanter, i onsdags.
Vid ett möte tidigare i veckan med företagarna i Eslöv var representanter för Svenskt Näringsliv på besök. Deras undersökning om hur Eslöv kan bli en bättre företagar- och tillväxtkommun diskuterades.

Kommunikation, långsiktighet i arbetet och att man håller fast i de delar man arbetar med angavs som viktiga punkter i den strävan. Principerna ska tillämpas i det pågående arbetet med översiktsplan och centrumutveckling. Eslövs kommunen lovade att försöka jobba långsiktigt och inte bli är för ryckig.
– Det var ett väldigt bra möte, säger kommunalrådet Johan Andersson (S).
Advisorys Boards kritik om kommunens senfärdighet med att tillsätta näringslivschef, som Skånskan berättade om i veckan, togs också upp på mötet.
– Vi diskuterade kring tillsättningen av näringslivschef och var vi är i den processen. Vi är i intervjudelen och näringslivschefen är snart på plats. Det beror på när personen vi väljer kan börja också, säger Johan Andersson.

– Vi är överens om att informationen kunde varit bättre. Man är intresserad av sin kommun och vill ha information. Det är helt naturligt, säger kommunalrådet Henrik Wöhlecke (M).
Tillväxtavdelningen har fått en t f chef efter Marcus Horning, Peter Juterot.
– Han är inne och jobbar i de delarna. Vi håller näringslivsråd, företagarträffar och träffar precis som vi gjort tidigare, säger Johan Andersson.
Tillväxtavdelningen kommer att dra igång utskick av nyhetsbrev till företagarna igen, något som legat nere under turbulensen på kommunledningskontorets näringslivsavdelning.
– Man vill ha information. Både om näringslivsfrågor och hur kommunens utveckling i stort är. De vill ha det lite bredare, säger Henrik Wöhlecke.

Dagens fråga

Blir det något luciafirande i dag?

Loading ... Loading ...