Glada miner när Margarita Zelaya och Lina Trygg tog emot Mirad Abbas och Yunus Sadav.
Soheib Raho Moussa och Ahmed Farah Kassein var stolta tårtmakare vid Fältgruppens öppet hus.

Fältgruppen når Lunds ungdomar via chatt

LUND Sen 1989 har Fältgruppen arbetat med förebyggande arbete bland ungdomarna i Lund.
På fredagen höll fältassistenterna öppet hus i lokalerna på Mårtenstorget och berättade bland annat om sin chattsida.

– Vi vill informera om vårt arbete i kommunen, som skiftar från att vara på plats där unga träffas, på fritidsgårdar stora arrangemang eller på stan, till att stötta dem som behöver prata med någon, säger verksamhetsledare Lina Trygg.

Stämningen var god när den sex personer starka Fältgruppen höll öppet hus och flera av ungdomar var på plats. I köket stod några unga killar och skapade fantasifulla tårtor med godis och kakor.
– Vi träffade några i fältgruppen vid deras fotbollskvällar i Bollhuset och har sen varit med på flera av deras aktiviteter. De är roliga och vi kan berätta för dem om allt, menar Ahmed Farah Kassein, som är en av tårtbakarna.
Lina Trygg berättar också om det stora sociala nätverk som Fältgruppen har byggt upp genom åren med kultur- och fritid, skolan, socialtjänsten, ungdomsmottagningen, föräldrar och polisen genom åren.
– Vi samarbetar kring allt från stora händelser som den populära valborgsmässoafton i Stadsparken men tar också upp aktuella frågor i ett speciellt område, som på Vårfruskolan, berättar Lina Trygg.
Arbetet kan vara allt från att ta tag i skadegörelser, agera då en eller flera ungdomar är i riskzonen för alkohol och droger eller är socialt utsatta till att informera på en skola om exempelvis värdegrundsfrågor eller sociala medier.
– Vi tar tag i situationen efter de signaler vi får eller vad vi uppfattar när vi är ute. Det viktigaste är att det finns trygga vuxna som kan bygga goda relationer till ungdomarna, menar Lina Trygg.
Varje kväll utom söndagar och måndagar är fältgruppen ute i olika sammanhang. Man har också en chatt för 12-16-åringar, där de kan chatta med en vuxen om frågor om skolan, kärlek, fritidsgårdars öppettider, vänskap eller funderingar om livet. Chatten finns på webbsidan: www.lund.se/faltgruppen

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Tycker du om glögg?

Loading ... Loading ...