Foto: Arkiv

Olympic-talang på väg till Atalanta

Malmö I somras provspelade 17-årige Isak Jönsson med Newcastle.
Nästa vecka ska BK Olympic-backen provträna med italienska Atalanta.

– Atalanta fick höra att jag gjorde bra ifrån mig i Newcastle och på den vägen är det, berättar Isak Jönsson.

Förra säsongen fick den unge Olympic-försvararen allt mer speltid i A-laget och till den här säsongen har han blivit uppflyttad permanent. Men innan årets säsong med den nyblivna division 2-klubben har börjat på allvar ska 17-åringen alltså provträna med Atalanta.

– Det känns lite nervöst men bra. Jag ska vara där måndag-fredag och träna med klubbens akademi, förklarar Isak och berättar att att han inte går in med några förväntningar utan tar det som det kommer.

– Vill de ha mig är det kul så klart men jag är mest där för att få komma ut och testa. Det är bra träning dessutom i en proffsig klubb. Jag tror det är på ungefär samma nivå som Newcastle.

Olympic-ledaren Leif Isie följde med talangen till England men den här gången åker Isak ensam. Om det inte blir något kontrakt med Atalanta tror Isie att mittbacken får en fin säsong i BK Olympic.

– Han har redan fått speltid under försäsongen och gjort bra ifrån sig. Han har en otrolig inställning och vilja. I A-laget kallar spelarna honom för djuret eftersom han är helt orädd, säger han och avslutar:

– Det känns stort för oss i Olympic att våra spelare är attraktiva för storklubbar. Isak är inte den förste och heller inte den siste att åka iväg.

Sportresultat

Sport i dag