Intill Bulltofta rekreationsområde ska det här flerbostadshuset byggas. Samtidigt ger tekniska nämnden klartecken för gatuarbeten på fastigheten intill, där Hemmets Journals tryckeri legat. Illustration: Arkitektlaget

Klart för byggstart i kvarteret Draken

BULLTOFTA Exploateringen av området där Hemmets Journals tryckeri låg tidigare fortsätter.
På torsdagen klubbades också bygglovet för ett flerbostadshus på fastigheten intill.

Huset blir sju våningar högt och ska innehålla sammanlagt 29 bostadsrättslägenheter och ska byggas av Midroc Property Development.
– Det är roligt att man kommer i gång i det här området, säger stadsbyggnadsnämndens förste vice ordförande Sofia Hedén (S).
Tidigare fanns det helt andra planer för området. Med publikdragaren Ikea i närheten var det handel och butiker som gällde. Men när Ikea flyttade till Svågertorp gick luften ur planerna och en ny detaljplan togs fram för ägaren Midroc Property Development, en plan som ger möjlighet att bygga 250 lägenheter, 20 radhus, ett LSS-boende och en förskola samtidigt som planen också tillåter handel.
Planen dröjde och grannarna i bostadsrättsföreningen Draken tröttnade 2014 på att se hur Hemmets Journals gamla tryckeribyggnad förföll allt mer. När ska den rivas? undrade de.
Det skedde i maj förra året. Då var den nya planen klar.

Bygglovet gäller för ett flerbostadshus på den ena av de två fastigheterna i området. Samtidigt trycker politikerna i tekniska nämnden på startknappen för att börja anlägga gator på den andra. Två nya lokalgator ska anläggas och en gång- och cykelväg som binder samman Kungshällastigen med den befintliga cykelbanan längs Ahrenbergsgatan. Det ska också bli ett mindre grönområde i anslutning till Bulltofta rekreationsområde.

Dagens fråga

Har du rest utanför Europa någon gång?

  • Ja (73%, 621 Röster)
  • Nej (27%, 232 Röster)

Antal röster: 853

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev