Man åtalas för att ha förföljt kvinna

Tomelilla Den 24-årige mannen ristade in kvinnans namn i sin underarm och skickade bilder på det till kvinnan. Nu åtalas han för olaglig förföljelse.

Våren 2015 kontaktade 24-åringen kvinnan. Hon visste då inte alls vem han var men klargjorde för honom att hon inte var intresserad.
Kort tid därefter skickade han ändå ett mejl till henne med en bild på sin underarm där han rispat in ett blodigt sår med hennes namn.

Därefter har han försökt att beveka henne genom att bland annat ge henne en bild på en gråtande katt med texten ”när kommer du att förstå mig”.
Han fortsatte sedan under sommaren att skicka sina kärleksförklaringar till henne, trots att hon undanbett sig dem.
I augusti skickade han nya bilder till henne med en kvinna med ett hjärta i handen och en man med ett hål i ryggen där det stod ”du tog mitt hjärta”. Han skickade också nya bilder på sin rispade underarm – nu med ärr.
Han förklarade också för henne via facebook att han läser koranen för att hon ska älska honom.
Efter det togs beslut om kontaktförbud, men det har han sedan överträtt genom att bland annat lägga upp bilder på underarmen på hennes sidor på nätet, skicka nya kärleksmeddelanden, blombuketter och söka upp henne när hon suttit ensam.
Mannen har i förhör medger händelserna.

Dagens fråga

Känner du dig otrygg i Malmö efter den senaste tidens våldsdåd?

Loading ... Loading ...