Köpte valp – som avled efter två dagar

Malmö Mannen reste till Malmö för att köpa en hundvalp. Men allt slutade riktigt illa.

Det var i lördags som den 34-årige mannen lämnade hemmet i Stockholm för en flygresa som, trodde han, skulle sluta i lyckan över att vara nybliven hundägare.
Mannen hade sett en annons på Blocket om en hund till salu, till ett pris av 14 500 kronor. Säljaren, en kvinna, hade lovat att träffa honom i Malmö och överlämna valpen.

Väl på plats hörde 34-åringen av sig till kvinnan, och de bestämde träff.
Men mannen kände direkt att allt inte stod riktigt rätt till. I sin polisanmälan har han förklarat hur han reagerade på att valpen verkade påfallande nervös och dessutom luktade avföring.
Men kvinnan försäkrade att allt var i sin ordning, och köpet genomfördes. Kvinnan fick sina 14 500, och mannen återvände till flygplatsen och steg på planet i sällskap med sin nya lilla hund.

Redan under resan utvecklades emellertid valpens tillstånd märkbart till det sämre, berättar Lars Förstell vid Malmöpolisens informationsavdelning.
– Den insjuknade och blev allt sämre. När han kom fram fick han åka mer eller mindre direkt till djursjukhuset.

Men valpen, som visade sig lida av en lunginflammation, gick inte att rädda. Två dygn senare avled den.
34-åringen har varit i kontakt med kvinnan efter händelsen, men upplever sig ha blivit dåligt bemött. Han har nu alltså polisanmält henne för bedrägeri.

Dagens fråga

Brukar du fira namnsdagar?

Loading ... Loading ...