Ulrika Seemann finns vid Värbytorget i Bara.

Hon tar hand om de ömtåliga fötterna

BARA Sedan i somras har Ulrika Seemann en fotvårdsklinik vid Värbytorget i Bara. Många uppskattar att det dyker upp nya verksamheter vid torget.

Ulrikas fotvård ligger granne med biblioteket. Ulrika Seemann är född och uppvuxen i Stockholm och har bott i Bara i snart fyra år. Hon blev klar med sin utbildning till medicinsk fotterapeut under 2014. Efter att ha varit ambulerande och gjort hembesök tyckte Ulrika Seemann att det skulle vara bra med en fast lokal.

– Jag bor i Bara och mina barn går på Baraskolan här intill. Även om jag fortfarande är ute mycket tycker jag att det är bra att ha en fast utgångspunkt. Alternativet var att bygga om hemma men den här lösningen passade mig bättre.
– Gensvaret från Baraborna har varit positivt. Folk uppskattar att det kommer nya verksamheter hit. Nu är torget färdigbyggt och fler och fler börjar hitta hit.
Lokalen är på knappt 30 kvadratmeter. Den är ljus och luftig med en rejäl takhöjd. På andra sidan torget har Ulrika Seeman utsikt över centrumbyggnaden där man precis börjat bygga om gamla biblioteket till en Icabutik.

På kliniken erbjuds bland annat massage, peeling och lerinpackning för fötterna. Ulrika Seemann hjälper kunder med nageltrång, vårtor, liktornar och hälsprickor. Man behöver inte ha problem med något för att komma hit. Många uppskattar att bara bli ompysslade en stund. Ulrika Seeman gör också hembesök och besöker äldreboenden.
– Många glömmer bort sina fötter. Med tanke på hur mycket belastning de utsätts för borde man vara mera rädd om dem.
– Skomodet är också en riskfaktor med trånga, smala och för platta skor.

Dagens fråga

Åker du ofta till Danmark?

  • Nej (77%, 502 Röster)
  • Ja (23%, 153 Röster)

Antal röster: 655

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×