Säsongen lär vara över för Mässing

HANDBOLL H65 tappade segern i slutsekunderna mot VästeråsIrsta, 26–26.
Men vad som var än värre: laget förlorade sannolikt sin främsta skytt när Mikaela Mässing drabbades av en allvarlig knäskada.

Med sina stora älgkliv stegade Mikaela Mässing tidigt i andra halvlek runt sin försvarare. Men när kroppen vek åt ena hållet for knät åt det andra. Med ett vrål föll Mässing till marken och fick per omgående knät hårt lindat.

Det såg ut som det brukar göra när spelare drabbas av korsbandsskador, men så behöver naturligtvis inte vara fallet.
En magnetröntgen nästa vecka när svullnaden lagt sig lär ge besked om den hårdskjutande vänsternian kan fortsätta säsongen.
– Jag har varit med för länge i branschen. Allt annat än en korsbandsskada är en ren bonus, suckar tränare Niklas Harris.
Vars spelupplägg bygger mycket på just Mässing som den här säsongen gjort 72 spelmål och leder den interna skytteligan.
– Hon betyder enormt mycket för oss. Hon kom till oss som en oskolad valp och har verkligen fått sitt genombrott i Höör och kan bli hur bra som helst. Det känns verkligen piss. Både för henne och för laget.
Som om inte det vore nog för H65 kom också beskedet att Anna Johanssons inte kommer tillbaka förrän i mars från sin hälseneskada och att Jonna Linnéll måste operera sin arm igen och är borta resten av säsongen.
Kort efter Mässingincidenten ryckte H65 åt sig en femmålsledning och en och en halv minut från slutet hade man fortfarande två bollars försprång.

Dock utan Caroline Friberg som fått tre utvisningar, den sista smått absurd (domarna plockade fel spelare) och fick Niklas Harris att i tv vråla ut ”Fy fan, videogranskning på det”.
– Domarna hade ingen bra dag. Vi fick många konstiga utvisningar och ingenting tillbaka, men alla kan ha en dålig dag och jag bad dem om ursäkt efteråt.
Med 13 sekunder kvar gjorde Lina Karlsson sitt sjätte straffmål och fastställde slutresultatet till 26-26.
En förlorad poäng. Och en förlorad nyckelspelare.