Hets-utredning efter HVB-stök

Skivarp En anmälan om hets mot folkgrupp upprättades under tisdagen efter att ett gäng killar ska ha agerat hotfullt mot ensamkommande flyktingbarn vid ett nytt HVB-hem i Skivarp.
Nu söker polisen vittnen till händelsen.

Ett antal unga män uppträdde hotfullt mot flera ensamkommande flyktingbarn vid ett nytt HVB-hem i Skivarp under lördagskvällen.
Enligt uppgifter till Kvällsposten ska de hotfulla unga männen ha skrikit och gjort Hitlerhälsningar, vilket ledde till att väktare kallades till platsen för att avstyra situationen. Flera privatpersoner ska också ha ställt sig i vägen för gängets framfart, enligt tidningen.
Vid 22-tiden kom även två polispatruller, men då hade gänget redan försvunnit från platsen.

Stämningen beskrivs av flera vittnen som ”hätsk”. Ändå upprättades ingen anmälan om brott på lördagen.
Först på tisdagen registrerades en anmälan om hets mot folkgrupp i samband med lördagens händelser. Utredningen är ännu bara i ett tidigt skede, berättar Beatrice Wetterberg vid Ystadspolisen.
– Det var ett antal ungdomar som var utanför HVB-hemmet som bland annat ska ha kastat smällare, säger hon till Skånska Dagbladet.

Har ni några misstänkta i nuläget?
– Nej.

Hur många ensamkommande utsattes vid tillfället?
– Vet ej. Vi har tre uppsatta som vi ska prata med.

Beatrice Wetterberg poängterar att det finns många olika uppgifter som cirkulerar om händelsen men att det ännu inte har kunnat fastslås vad som egentligen hände. Därför är man även tacksam för ytterligare vittnesuppgifter som kommer in, berättar hon.

Utsattes något av barnen för fysiskt angrepp?
– Det finns inga sådana indikationer i nuläget.

Varför gjordes en anmälan först under tisdagen?
– Det kan jag inte uttala mig om. Det vet jag inte.

Dagens fråga

Öppnar du ytterdörren för okända?

  • Nej (78%, 613 Röster)
  • Ja (22%, 171 Röster)

Antal röster: 784

Loading ... Loading ...