Gym anmäler instruktör

Malmö En träningsanläggning i Malmö anmäler en personlig tränare som arbetat för dem för trolöshet mot huvudman. Man menar att mannen ska ha gjort ett eget avtal och själv tagit kontant betalt för en kvinnas träning i gymmet.
Kvinnan uppger att hon betalt 70 000 kronor för träningen och anmäler det till Allmänna reklamationsnämnden.

Det var i september 2015 som en kvinna bestämde sig för att ta hjälp av en personlig tränare. Via Facebook fick hon kontakt med en instruktör i Malmö. Han arbetade på en träningsanläggning, och kvinnan avtalade enligt egen uppgift att hon skulle få 30 pass med honom för 11 934 kronor. Kvinnan betalade i förskott.

Kvinnan uppger att hon fick träna ungefär hälften av de avtalade träningspassen. Då bestämde hon sig för att köpa till ytterligare ett års träning för 60 000 kronor. Men efter det slutade avtalet att fungera. Kvinnan polisanmälde då den personliga tränaren för bedrägeri.
Kvinnan kontaktade också träningsanläggningen för att ändå få sina utlovade träningspass. Gymmet upptäckte då att det inte fanns något gällande avtal med kvinnan registrerat hos dem.
Gymmet menar att den personlige tränaren använt ett dokument som hört hemma i träningsorganisationen, men dokumentet finns inte sparat bland anläggningens avtal. Man menar vidare att kvinnan har betalt kontant till mannen, och att anläggningen inte fått några pengar för avtalet.
Därför har anläggningen polisanmält mannen för trolöshet mot huvudman.

Kvinnan har nu också anmält till Allmänna reklamationsnämnden, ARN. Hon uppger där att hon betalt sammanlagt 71 934 kronor för träning tre pass i veckan fram till januari 2017. Hon menar att hon blivit lurad av den personlige tränaren och yrkar på att få tillbaka sina pengar samt på ett skadestånd på 10 000 kronor.

Dagens fråga

Klarade du din uppkörning på första försöket?

Loading ... Loading ...