Före detta MFF-talang till Prespa

Malmö Prespa Birlik fortsätter att förstärka laget inför debutsäsongen i division 1.
Den före detta MFF-talangen Hannes Cederholm har nu skrivit på för klubben.

– Det känns mycket bra och som ett bra steg för min utveckling, säger Hannes Cederholm.

Hannes Cederholm kom till Malmö FF som 15–åring och spelade i klubben fram till december 2014 då kontraktet med klubben gick ut. 19–åringen jagades då av Marseille och Porto och provtränade dessutom med den portugisiska klubben. Det blev inget kontrakt i Portugal utan istället en säsong i Lunds BK. Nu har den unge mittbacken skrivit på för Prespa Birlik.

– Det är en otroligt talangfull spelare. Vi känner att det bara är en tidsfråga innan Hannes blommar ut ordentligt. Det är en ödmjuk spelare som vill mycket med sin fotboll, säger Prespa Birliks sportchef Meysam Javan.

Hannes Cederholm har under den senaste tiden provtränat med klubben och nye tränaren Sergej Prigoda imponerades direkt av mittbackens spel.

– Sergej blev förtjust i honom direkt och tror stenhårt på honom. Det är en oslipad diamant som Sergej förhoppningsvis kan utveckla ytterligare, förklarar Javan.

Hannes Cederholm, som varit med och spelat i Uefa Youth League med MFF, har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut.

– Jag spelade i division 1 förra säsongen och det kändes som en bra nivå för mig. Prespa går framåt hela tiden och satsar högt, precis som jag. Jag tror vi kommer att trivas med varandra och jag kommer att ge allt för klubben, avslutar Hannes Cederholm.

Sportresultat

Sport i dag