Annons

Annons

Annons

Med inspiration från myterna

Med sånger och dikter som cirkulerar kring det mytiska och kring drömmarna ger sig Lena Måndotter ut på en liten konsertturné i Skåne. ”Var mig nära” har hon döpt konserten till och det är på ett nära plan hon vill möta publiken. Det blir premiär på Palladium i Malmö och konserten ges också i Ystad och Simrishamn.

– Vissa människor har förmågan att kunna intuitivt förana något. I stället för att se det som något konstigt och mystiskt bör man se det som en naturlig gåva. Något som vi borde använda och inte se allt som linjärt, alltid vara så rationella, säger Lena Måndotter. Pressbild

Annons

Lena Måndotter har hyllats både för sina egna sånger och för sina tolkningar av Leonard Cohens sånger, liksom av Patti Smiths, Laurie Andersons och Vladimir Vysotskijs. Hennes senaste cd, Live at the cathedral, innehåller liveinspelningar från en konsertturné 2013 där förutom Cohen också Ylva Eggehorn, Townes van Zandt och grekisk och hebreisk folkmusik stod på repertoaren. I höstas kom en serie cd-singlar med bland annat musik av Vysotskij.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan