Så här såg det ut när Filippa Sarenbrant blev korsbandsskadad. Nu är hon tillbaka. Arkivbild

Sarenbrant kan vara tillbaka till slutspelet

LUND På kort tid har Lugis Filippa Sarenbrant gått från att vara korsbandsskadad till att bli ett slutspelshopp.

Det vill säga, nästan alla trodde att hon slitit av korsbandet efter smällen mot Skuru för lite mer än en månad sedan.
– Men nu har man sett att det inte var någon korsbandsskada som krävde operation. Det var bara små bitar som var sönder och tack och lov upptäcktes det innan man varit inne och rört runt i knäet. Nu kan det läka i lugn och ro och vi hoppas att Filippa ska kunna vara tillbaka till slutspelet, säger Lugitränaren Dragan Brljevic.
Tur det, för skadeoturen har förföljt Lugi och truppen är tunn.
Nu har det dessutom tillkommit ett nytt namn på listan över spelare som är borta en längre tid.

– Johanna Elleström blev ju skadad inför matchen mot Sävehof. Nu vet vi att hon har brutit tummen och tyvärr får vi räkna med att hon blir borta i fyra månader, berättar Lugitränaren.
I söndags blev Lugi första laget den här säsongen som klarade att besegra Sävehof. Efter den triumfen tror säkert många att Team Eslövs IK ska bli en munsbit. Men Dragan Brljevic gör allt han kan för att tona ner favoritskapet.

– Det är aldrig lätt att slå Eslöv! Visst, vi är favoriter, men det är ett klassiskt derby där lagen känner varandra väldigt väl och har både hat och kärlek för varandra.
– Jag tycker att Eslöv på papperet är mycket bättre än tabellen visar. De har ett bra spelarmaterial. Vår match mot Sävehof hade dessutom två ansikten. I den första halvleken släppte vi in 16 mål, i den andra bara sju. Vi är ett försvarsstarkt lag och det är insatsen i den andra halvleken vi tar med oss, poängterar Lugitränaren.
I Team Eslövs IK förväntar man sig en tuff kamp.
– Jag tror att det blir en väldigt fysisk match, säger Eslövstränaren Tomas Westerlund och vet vad som måste stämma för att hans lag ska ha en chans att skrälla.
– Vi måste dra ner på antalet tekniska fel mot deras offensiva försvar, annars kommer de att kontra sönder oss. Jag är mycket imponerad av Lugis insats mot Sävehof och tror inte att de är det minsta trötta eller mätta efter det. Snarare ännu mer inspirerade.

Sportresultat

Sport i dag