Prespas julklapp: ny tränare klar

Malmö Prespa Birlik har gjort klart med ny tränare inför debutsäsongen i division 1.
Sergej Prigoda kommer att leda laget säsongen 2016.

– Det känns fantastiskt, vi har hittat en person som vi tror otroligt mycket på, säger Prespa Birliks sportchef Meysam Javan.

Sergej Prigoda är mest känd för sina uppdrag som tränare för Mjällby och Brage. Utöver det var han den förste spelaren från Sovjetunionen att bli proffs utomlands när han 1989 skrev på för Östers IF. Nu kommer han alltså att träna division 1–nykomlingen Prespa Birlik.

– Det känns väldigt spännande. Även om division 1 är nytt för Prespa känns det inte skrämmande på något sätt. Det känns inspirerande att komma in i en klubb som vill något med sin verksamhet och sin fotboll, säger Sergej Prigoda.

58–åringen har inte tränat något lag de två senaste åren men när Meysam Javan ringde kunde han inte tacka nej.

– Jag behövde en paus från fotbollen. Känslan jag har fått från Prespa och Meysam är väldigt positiv. Jag hoppas att jag kan bidra med att utveckla spelarna och sätta min prägel på laget.

Prespa Birlik har skrivit kontrakt på ett år med Prigoda. Första träningen blir den 11 januari.

– Han har stor erfarenhet och vi tror starkt på hans fotbollsidéer. Det är en ödmjuk man och en väldigt snäll människa som verkligen brinner för fotbollen, berättar Javan.

Prigodas senaste tränaruppdrag var i dåvarande division 3–klubben Moheda IF – ett jobb han sa upp sig ifrån sommaren 2013.

– Jag var verksam där i sju år och var med och tog upp klubben i division 3. Men situationen som var sommaren 2013 tilltalade inte mig och därför lämnade jag, säger han och fortsätter:

– Därför förstår jag Prespas ledning och varför vi skrivit kontakt på ett år. De har ju inte kunnat se mig på ett par år och innan dess tränade jag ett lag i en lägre division. Nu längtar jag efter att sätta igång med mitt nya uppdrag.

Prespa Birlik jobbar med några namn vad gäller tjänsten som assisterande tränare, men där är inget klart ännu. Javan är lyrisk över klubbens nye huvudtränare.

– VI har letat och letat men nu hittade vi precis vad vi ville ha. Det här blev Prespa Birliks julklapp!

Sportresultat

Sport i dag