Kvarnby satsar på stabiliteten

MALMÖ Fyra nyförvärv är klara för Kvarnby IK. Men tränaren Nils-Erik ”Nisse Bagare” Persson betonar att det viktigaste är att klubben fått behålla stommen från årets succélag.

Då lyckades Kvarnby IK i tuff kamp med många storsatsande lag ta 41 poäng och bli trea i division 2. Det var nytt rekord i den 110 år gamla Malmöklubbens historia.
– Så det har hela tiden varit viktigast att ta vara på det vi redan hade i truppen. Därför känns det skönt att konstatera att vi nu ligger långt framme i jobbet med 2016 års trupp och att vi fått behålla ryggraden och de unga talangerna, säger Nisse Persson.
Bland dem som förlängt kontrakten finns Johan Olsson, målvakten Tonny Tindberg, Martin Pintaric, Robin Svensson, Dano Asani och Melvin Frithzell.

26-årige veteranen och förre TFF-spelaren Michael Johnsson ser också ut att bli kvar.
– Han har nyligen blivit pappa och kontraktsskrivningen har fått vänta. Fast jag pratade med honom så sent som igår och det känns inte som om han är på väg någonstans.
– Vårt sportråd har gjort ett mycket bra jobb, berömmer Nisse Persson.
I det sitter Lars Johansson, Guy Nordin och Leif Jensen.
De har alltså även gjort klart med fyra nyförvärv. Det handlar om Philip Persson Lundgren från Husie IF, Daniel Burda från Malmö City FC samt de två Landskrona Bois-spelarna Jonathan Franzén och Kevin Ahlin.
19-årige Kevin Ahlin var andremålvakt i Bois och ska ta upp kampen med Tonny Tindberg, som är äldst i truppen med sina 28 år.
– Vi hade ett väldigt ungt lag i år. Så blir det nästa år också även om ytterligare ett par nya spelare är på gång.
– Men som alltid tittar jag inte på namn eller vad de gjort förut. Jag vill se spelarna och bilda mig en egen uppfattning.

På väg bort från Kvarnby IK är Noor Zadran och Rasmus Larsson.
Noor Zadran har kopplats ihop både med FC Rosengård och KSF Prespa Birlik och Rasmus Larsson har tränat med FC Höllviken.
Ett frågetecken är även Henry Safi.
– Han kom till oss från FC Rosengård alldeles i slutet av säsongen och blev registrerad. Än har jag inte sett honom i aktion och vill vänta till dess innan jag räknar in honom bland nyförvärven, säger Nisse Persson.
Träningen kör igång den 11 januari och nytt den k0mmande säsongen är att Kvarnby IK de första månaderna varje vecka lägger in ett fyspass.
– Vi vill bli ännu mer aggressiva och snabba och ska träna med förre HK Malmö-spelaren Daniel Thysell. Kvarnby IK kan ta ett steg till även om FC Rosengård ska vara seriefavorit, betonar Nils-Erik ”Nisse Bagare” Persson.

Sportresultat

Sport i dag