Peter Andersson och hans Eslövs AI mötte Chartres så sent som förra året. Nu blir det en repris. Foto: Claes Hall/arkiv
13-åriga Truls Möregårdh är förstereserv i EAI. Arkivbild
Pär Gerell (tv) är ett av Chartres tunga namn. Foto: TT/arkiv

Eslövs AI lottades mot franska Chartres

ESLÖV Franska mästarlaget Chartres blev Eslövs AI:s lott i Champions League-kvartsfinalen i bordtennis.

– Ett jättebra lag givetvis och de vann sin grupp. Fast ingen av spelarna är omöjlig att ta och vi hoppas givetvis gå vidare till semifinal, säger Eslövs AI-tränaren Peter Andersson som var på plats vid lottningen i Luxemburg.
Tvåa i grupp D, som Chartres vann, kom Borussia Düsseldorf med storstjärnan Timo Boll.
– Düsseldorf fick en dålig start och nådde inte ikapp. Det hade förmodligen varit en svårare lottning. Boll hade kanske dragit några extra åskådare. Men vi får satsa på att möta dem i semifinal istället. Det är mycket bättre, det sportsliga är i särklass viktigast. Vi vill gå långt.

I Chartres spelar bland andra den svenska landslagsmannen Pär Gerell. De övriga troliga startspelarna är Ning Gao från Indonesien, rankad 19 i världen och Robert Gardos, som tävlar för Österrike men är uppvuxen i Ungern.
Chartres har även Alexander Robinot och Joao Monteiro i truppen och gick som det enda av de tolv lagen genom gruppspelet utan att tappa poäng trots att man lät alla fem spela.
– Jag tror att Gerell kommer att spela tillsammans med Gao och Gardos. Vi har ju mött dem förr i Champions League och vet ungefär vad som väntar oss, säger Peter Andersson.
2014 blev det förlust i den sista gruppspelsmatchen med 2-3. Eslövs AI fick nöja sig med fortsatt spel i ETTU-cupen, men den vann laget, tog en prestigefull titel och i matchen mot Chartres slog Eslövs AI:s kines Xu Hui Ning Gao med 3-1 i set.
– Så Xu har gjort det förr.

Gruppettorna börjar borta för att få fördelen att kunna avgöra hemma. Första matchen spelas alltså i Eslöv och Peter Andersson berättar att man preliminärt bestämt att spela fredagen den 15 januari.
– Vi hade en tidsrymd på 15-18 januari att lägga den inom. Returen i Frankrike ska gå helgen efter.
Eslövs AI har inte som Chartres fem spelare att välja mellan. Xhu Hui kompletteras av Robert Svensson och Mattias Översjö. Blir någon skadad eller sjuk är 13-årige Truls Möregårdh förstereserv!
– Det är en otroligt lovande spelare.
I de övriga kvartsfinalerna lottades Borussia Düsseldorf-Pontoise Cergy, Olimpia Unia Grudziadz-Saarbrücken och det helryska mötet Orenburg-Verkhnaya Pyshma.

Sportresultat

Sport i dag