Foto: TT

Ted Ekeroth polisanmäls för förtal

lund Joakim Månsson Bengtsson (MP) anklagas av Ted Ekeroth (SD) att ta ut stora arvoden till sig själv i sitt arbete att hjälpa EU-migranter.
Joakim Månsson Bengtsson svarar genom att polisanmäla Ted Ekeroth för förtal.

– Det är så tydligt att detta görs för att misskreditera mig och det är en lögnaktig smutskastning. Jag blir både stött och sårad, skriver Joakim Månsson Bengtsson i motiveringen till sin polisanmälan.
Han är ordförande och verksamhetsutvecklare i organisationen Hjälp tiggare i Lund.
Organisationen Crossroads i Lund stöttar Hjälp tiggare i Lund med medel till löner, som enligt Joakim Månsson Bengtsson är helt avgörande för att verksamheten ska fungera.
– Hur ska volontärsamordning och allt arbete som det innebär att sköta ett härbärge där utsatta medmänniskor kan välkomnas i trygghet och värme fortgå med god kvalitet utan anställda? skriver Joakim Månsson Bengtsson.
Han uppger att han får ut 8 000 kronor i månaden i lön. Innan han fick den ersättningen arbetade han och hans kollega helt ideellt i flera månader.
– Vi höll då själva på att bli av med våra lägenheter. Ingen inkomst gör det omöjligt att betala hyra, avslutar Joakim Månsson Bengtsson.
Ted Ekeroths formulering finns i en interpellation som han har skrivit till Anders Almgren (S), kommunstyrelsens ordförande.
Ordagrant lyder den: ”De frivilliga, ideella organisationer, som Almgren och CO refererar till – är det ”Hjälp tiggare i Lund” där Joakim Månsson Bengtsson tog ut stora arvoden till sig själv?”

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Tänker du köpa en mobillåda till någon i julklapp?

Visa resultat

Loading ... Loading ...