13 000 skolplatser saknas till nyanlända elever

Flyktingströmmen till Malmö har gjort att skolan nu står inför nya utmaningar. Fram till år 2019 måste 13 000 nya skolplatser komma till.

Prognosen visar att den prognos som gjordes förra året över hur många elever som skulle beredas plats i skolan 2016-2019 kommer att dubblas. Istället för 5700 nyanlända elever tror man nu att det kommer att komma 13 100 elever. Det rapporterar SVT Nyheter Skåne.

Det ställer krav på en redan hårt ansträngd skolorganisation i Malmö Stad. Den som är ansvarig för att hitta platser till de nya eleverna är grundskolechefen Anders Malmquist. Han är övertygad om att situationen kommer lösas.

– Det är klart att vi kommer klara det, men vi kommer behöva titta på det sätt vi jobbar på idag och se om vi kan hitta nya och bättre sätt, säger han till SVT.

Dagens fråga

Blir det något luciafirande i dag?

Loading ... Loading ...