Sjachtar-spelare dopad mot MFF

MALMÖ Under Copa America testades Sjachtar Donetsks brasilianska storstjärna Fred positivt för dopning.

I avvaktan på den slutliga domen fortsatte Sjachtar Donetsk att använda honom, först i kval och play off till Champions Legue och sedan i de sex matcherna i gruppspelet, inklusive de två mot MFF, 1-0 seger till MFF hemma och 0-4-förlust borta.
Sjachtartränaren Mircea Lucescu var öppen med att man tog beslutet att låta bli att följa Uefas råd att inte använda Fred.
– Vi väntar på resultatet av B-provet. När ett officiellt beslut tas kommer vi att rätta oss efter det, sa han till BBC sedan Fenerbahce – som Sjachtar slog ut i omgången innan play off-spelet mot Rapid Wien – protesterat.
Resultatet från B-provet har nu kommit och från och med den 26 juni har det sydamerikanska fotbollförbundet stängt av honom från landslagsspel i ett år. Den förbjudna substansen var hydroklortiazid, som oftast används för att dölja annan dopning. Någon bestraffning av Sjachtar verkar inte vara aktuell.

Sportresultat

Sport i dag