Jack Majgaard Jensen har länge velat fortsätta i FC Rosengård, men var tvungen att bli överens med Lyngby. Foto:TT/arkiv

Jack Jensen tränar Rosengård tre år till

MALMÖ Nu är det spikat. Jack Majgaard Jensen fortsätter som tränare i FC Rosengård och kontraktet är skrivet på tre år.

– Jag tänkte att ska jag vara i FC Rosengård så ska det vara under en längre tid, som tre år, säger den 42-årige Lundabosatte dansken.
Att hans kontrakt med FC Rosengård skulle förlängas har egentligen hängt enbart på en sak.
Mästarklubben från Malmö ville av principskäl inte lösa hans kontrakt med Lyngby, som trots att han fick gå från tränaruppdraget gällde i ytterligare två år. Därför blev det nödvändigt att han själv kom överens om en lösning med sin förre arbetsgivare.
Det är gjort nu. Men det dröjde länge.
– Vi blev eniga rätt snabbt om de ekonomiska villkoren. Sedan har det tyvärr dröjt en och en halv månad extra att få avtalet underskrivet.
– Varför vet jag inte. Men jag har utgått från att det skulle lösa sig eftersom det i princip bara varit namnen på papperet som återstått, säger Jack Majgaard Jensen.

Därför tvekar han heller inte ett ögonblick på frågan om hur mycket han varit involverad i FC Rosengårds upplägg inför nästa års säsong.
– Jag har varit med i allting inklusive nyförvärven. Där har Therese Sjögran gjort ett mycket bra jobb med att få hit spelarna vi ville ha och fylla luckorna som fanns.
En pusselbit saknas.
FC Rosengård gör ingen hemlighet av att det ska in ytterligare en målvakt i truppen.
– Det är osäkert om det lyckas redan till den 7 januari då vi startar träningen igen. Men vi kommer att lösa det.

Är det färdigvärvat då?
– Man vet aldrig vad som händer, men som det ser ut nu, ja.

Stortalangen Nathalie Persson lämnade nyligen för Kopparbergs/Göteborg. Var det en spelare ni försökte behålla?
– Jag tror att det här är en bra lösning. Hon hade utvecklats hos oss, men lär göra det ännu mer där. Man måste vara realist också och se till möjligheten att få speltid.
Jack Majgaard Jensen har under sin tränarkarriär i bland annat MFF:s ungdomsled, Lunds BK och Lyngby jobbat mycket med ungdomsutveckling.
FC Rosengård har varit bra på att få fram talanger, men sämre på att få dem att hålla hela vägen i konkurrensen med stjärnspelarna i A-laget. Klubben hoppas nu att Jensen ska förbättra den statistiken.
– Talangutveckling var ju det jag började med. Fast det gäller att ha tålamod och inse att det är mycket enklare att plocka fram egna spelare i ett mittenlag än i ett lag med FC Rosengårds ambitioner.

Sportresultat

Sport i dag