Swedbank stadion-gräset är Allsvenskas bästa, om spelarna får välja. Foto: Claes Hall/arkiv
Anläggningen av den nya planen är en av förklaringarna. Foto: Ole Törner/arkiv

Allsvenskans bästa plan finns i Malmö

MALMÖ För tredje året i rad har de allsvenska spelarna via spelarföreningen röstat fram årets underlag. I år gick priset till MFF:s hemmaplan Swedbank stadion.

I omröstningen går det dessutom att läsa ut en massiv kritik mot konstgräs som underlag. Alla de sju gräs-arenorna ligger bland de åtta bästa och plats 1-6 är gräs. Alla de sju sämsta har konstgräs som underlag och lägst snittbetyg av alla fick Kopparvallen i Åtvidaberg.
Swebank stadion fick 4,3 i betyg och Kopparvallen 2,2. Djurgårdens och Hammarbys Tele 2 Arena var näst sämst med 2,4.
– Eftersom det är spelarna i motståndarlagen som gett oss betyget är det extra roligt. Kul också att peta ner Kalmar, som liksom vi har en mycket fin plan, säger Anders Lindsjö, Stadionchef i MFF.
Guldfågeln Arena i Kalmar vann ifjor, men i år fick man nöja sig med en andraplats.
Höstsäsongen 2014 slutade med att MFF spelade Champions League på en riktigt usel plan under massiv kritik från Uefa.
Då bestämde MFF att planen skulle läggas om och efter det har lyftet kommit. Anders Lindsjö betonar dock att planomläggningen bara är en förklaring.
– Den nya gräsmattan blev bra och var nödvändig. Men vi och Fritid Malmö har även lagt om en del rutiner. Vi jobbar numera mycket mer med planen och lägger ner fler timmar och mer resurser. Ju mer man arbetar med gräset desto bättre blir det.
När MFF nyligen mötte PSG fick klubben dessutom beröm av Uefa.
– De framhöll den stora förbättringen och att vi hade vädret emot oss. Det regnade ju hela tiden. Nu kör vi vidare på det här med målet att vi ska ha Skandinaviens bästa plan.

Sportresultat

Sport i dag